Média

Vajna csatornájára cserélik a TV Paprikát

A Chili TV jelenlegi logója
A Chili TV jelenlegi logója
Igaznak bizonyultak az előzetes sejtések, az Andy Vajna kormánybiztoshoz tartozó gasztrotévét teszi be az állami műsorszóró vállalat a TV Paprika helyére, tudta meg a 24.hu. Az Antenna Hungária kommunikációs igazgatója nem hajlandó elárulni, miért váltanak a kisebb nézettségű Chili TV-re.

Az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos tulajdonában lévő Tv2 Csoporthoz tartozó, tavaly debütált Chili TV-re cseréli holnaptól az Antenna Hungária a fizetős MindigTV extra digitális földfelszíni (tető- és szobaantennás) platformon eddig elérhető TV Paprika gasztrocsatornát. Ezt a 24.hu-nak pénteken Tóth András, az állami műsorszóró kommunikációs igazgatója erősítette meg.

Az igazgatót azért kerestük meg, mert az Antenna Hungária ügyfélszolgálatán többszöri próbálkozásunk ellenére még néhány nappal ezelőtt is csak annyit voltak hajlandók elárulni, hogy hasonló tematikájú csatorna kerül be a kínálatba a TV Paprika helyére, de hogy mely tévéről van szó, azt nem mondták el nem sokkal a csatornacsere előtt sem.

A MindigTV Extra kínálatából kikerülő TV Paprika egyébként a 48. legnézettebb hazai tévécsatorna, a Nielsen Közönségmérés műszerei alapján 0,3-0,4 százalékos közönségaránnyal rendelkezik. Ehhez képest az újonnan bekerülő Chili TV nem tudott bekerülni a TOP50-es listába.

Megkérdeztük Tóth Andrást arról is, hogy nem érzik-e visszalépésnek, hogy kevésbé nézett gasztrocsatornát adnak ezután az ügyfeleknek, de erre csak annyit mondott:

Üzletpolitikai döntések hátteréről nem nyilatkozunk.

A mostani fejlemény emellett azért is érdekes, mert a TV Paprikát működtető AMC Networks egy ideje perben áll a TV2-vel, sőt, egy bírósági végzés alapján a TV2 nem is használhatná a Chili TV nevet. Az év elején született bírói végzést azonban egyelőre nem tartja be a médiavállalat, ezért bírósági végrehajtás van a cég ellen folyamatban. Vannak azonban olyan jelek, hogy esetleg a Chili TV nevét a későbbiekben Lichi TV-re cserélik, legalábbis Vajnáék nemrég kezdeményezték a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál egy ilyen védjegynek a regisztrációját.

Épp tegnap írtuk meg, hogy a Chili TV körül más zűrök is vannak a TV Paprikával való vitájukon felül. Portálunk ugyanis utolérte a 2012-es alapítású Chili.TV internetes videotéka szolgáltatás mögött lévő céget, amely mögött négy amerikai, hollywoodi médiavállalat van (a Sony Pictures, a Warner Bros, a Paramount és a Viacom), és mint elmondták, ők már jogászokkal vizsgálják, mitévők legyenek a kísértetiesen hasonló internetes végződést használó chilitv.tv-vel, a magyar gasztrocsatorna internetes oldalával szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik