Média

Szexista szóviccet sütött el a Daily Mail Theresa May lábairól

Az egyik legnagyobb brit napilap, a Daily Mail nap mint nap ugrókötelezik azzal a vékony határvonallal, ami elválasztja a vicces címadást, az ízléstelen, bunkó címadástól. A DM nem kicsit lőtt túl a célon, amikor a Theresa May, brit miniszterelnök és Nicola Sturgeon skót miniszterasszony találkozóját a következő címmel vezette fel.

Forget about Brexit, who won Legs-it!

A magyarra fordíthatatlan suta szóvicc lényege nagyjából az, hogy hagyjuk a Brexit-tet, nézzük inkább, ki nyeri a lábversenyt. A szerző ezek után nem áll le, a szövegben is szexista húrokat penget, amikor a skót miniszter legnagyobb fegyverének a “virgácsait” nevezi meg. A szerző, Sarah Vine egy ponton átmegy nonverbális kommunikációs elemzőbe és elkezd Sturgeon

keresztbe tett, flörtölős lábtartásáról

beszélni, amelyet szerinte sokszor használhat a tárgyalásai során. A Daily Mail botrányos címlapja először Twitteren jelent meg, ahol gyorsan le is csaptak rá a felhasználók, sokan felháborodva osztották meg a fotót, ordenáré szexizmust kiáltva.

Sokak szerint épp az ilyen típusú szexizmust kell minden nap elszenvedniük a nőknek, emiatt is nagyon káros, hogy egy nagy portál ezt a gondolkodást erősíti két erős női politikai szereplő kapcsán.

Mashable

Ajánlott videó

Olvasói sztorik