Budapest, 2017. január 20.
Sváby András újságíró beszédet mond Kakuk György, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, újságíró búcsúztatásán a Budapest Kongresszusi Központban 2017. január 20-án.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Média

Egymást oltogatja Sváby András és a TV2 vezérigazgatója

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 03. 20. 16:11

Korábban a témában:

Személyeskedésbe torkolló vita alakult ki Sváby András nyilvános Facebook-oldalán az ATV műsorvezetője és Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója között annak kapcsán, hogy megnyerte-e a vasárnap estét Sváby új, az ATV-n jelentkező műsora, a Heti Napló a TV2-vel szemben. A TV2 vezérigazgatója a műsor indulását megelőzően ugyanis egy interjúban arról beszélt, szerinte Sváby egy húsz éve elkopott arc, és fogadni merne rá, hogy nem lesz meg a Sváby által remélt 8 százalékos közönségarány. Miután azonban Sváby-nak tegnap ez már a második adással összejött, a tévés műsorvezető az ezzel kapcsolatos információt örömmel osztotta meg a Facebook falán nyilvánosan az alábbi kommentárral:

 Egy ilyen “lejárt arcnak” mint én vagyok jól jön egy kis nézettség. Volt egy kis örömködés reggel.

Gerkens gyorstalpalóra küldené Sváby-t

Gerkens ezután maga is bekapcsolódott. Olyanokat írt Sváby-nak, hogy bár szerette volna ezt elkerülni nyilvánosan, de mégis kénytelen szóvá tenni, hogy ennyi televíziós iparágban eltöltött év után nem képes megfelelően értelmezni a nézettségi adatokat. Hozzátette, hogy a valóság az, hogy az új műsor csak 1,48 százalékos közönségarányt produkált a 18-49 éves korosztály körében, miközben a TV2 nézettsége 10,44% volt, illetve a 18-59-es korosztály esetében pedig 2,12 százaléka volt a Heti Naplónak, szemben a TV2 9,52 százalékával. Ezek után a vezérigazgató javasolta, hogy Sváby menjen el gyorsan egy tévés nézettségi gyorstalpalóra, mivel úgy látszik, megártott, hogy 10 évig távol volt az iparágtól, és talán szükség lenne a tudása felfrissítésére.

Múlt heti adatokat vetett be a TV2 vezetője

Sváby ezt persze nem hagyta szó nélkül, annál is inkább, mert a TV2 vezére a megelőző heti adatokkal jött, nem pedig a frissekkel. Sváby azzal kezdte, nem ő akart fogadást kötni. Hozzátette, hogy a Heti Napló a 18+-os (kábelcsatornás) nézettség alapján 9,5 százalékos közönségarányt ért el, és 18-59-ben 3,5 százalékot. Azt is mondta, hogy az ATV-nek – kábelcsatornaként – a célközönsége a 18+-os kábeles közönségből áll. Majd azt mondta, ezek csak számok, és szerinte a műsora amúgy jó volt.

Gerkens erre azzal vágott vissza, hogy örül, hogy a 70 évnél idősebbek körében jól teljesített a Heti Napló, mire Sváby közölte, hogy a 18 évesnél idősebbek (18+) körében is jó számokat tudott elérni. Ezt már Gerkens is kénytelen volt elismerni, viszont hozzátette, hogy egyedül Sváby és kollégái tekintik etalonnak a 18+-os korosztály adatait.

Kettejük cicaharca itt érhető el.

Gerkens versus Sváby
Gerkens versus Sváby
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.