Média

Átadták az idei Pulitzer-emlékdíjakat

Brückner Gergely, a Figyelő távozó főmunkatársa és Horvát János televíziós műsorvezető kapta az idén már 27. alkalommal átadott Pulitzer-emlékdíj elismerést.

Brückner írott sajtó kategóriában kapta az elismerést, mely számára már a második díj idén márciusban, hiszen a Média az Energiapiacért díjat is neki ítélték. (Rangos Katalin, a Pulitzer-emlékdíj kuratóriumának tagja hozzátette, a díj odaítéléséről még Brückner Figyelőtől történő távozását megelőzően döntöttek, így az nem játszott szerepet a döntésben.)

Brückner Gergely
Brückner Gergely

Horváth János életműdíj kategóriában kapta meg az elismerést, aki elsők között feszegette televíziós munkáival a Kádár-korszak kereteit, később vezette az MTV2 csatornát és elnöke volt a Sport TV-nek, ahol jelenleg is műsorvezetőként dolgozik, emellett ő a Független Médiaközpont elnöke.

Horvát János (balra) és Korda György
Horvát János (balra) és Korda György

Az emlékdíjat 1989-ben a magyar származású Paul A. Fábry és a Magyar Hitelbank Rt. alapította a nyomtatott és elektronikus sajtó képviselői számára Joseph Pulitzer családjának engedélyével.

A díj odaítélésről egy kuratórium dönt, melynek elnöke Sipos Lajos, tagja továbbá Bárándy Péter, Győrffy Miklós, Javorniczky István, Kepes András, Martin József és Rangos Katalin.

A díj átadásakor a kuratórium a sajtó fontos ellenőrző szerepét és annak társadalomra gyakorolt pozitív hatását emelte ki.

Horvát János a díjátadón bejelentette, hogy az azzal járó anyagi elismerést a Független Médiaközpontot működtető alapítványnak ajánlja fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik