Média

Újfajta híradót indít a közmédia

V4 Híradó
V4 Híradó
Az M1 csatornán lesz látható az induló V4 Híradó, mely lengyel, cseh, szlovák lapok, hírügynökségek, televíziók illetve a European Broadcast Union nyersanyagaiból meríti majd forrásait.

V4 Híradó néven új típusú hírműsor indult az M1 televíziócsatornán – jelentette be az MTVA csütörtökön. Közleményükben azt írják, hogy az utóbbi években megerősödtek a visegrádi együttműködés négy tagállamának, azaz a V4-ek kapcsolatai. Ennek eredménye  a csak a V4-eket érintő, napi tematikus híradó.

A V4 Híradóban az ígéret szerint azokat az álláspontokat, reakciókat, megközelítéseket és válaszokat fogják bemutatni, melyeket a V4 társulás tagjai – Magyarországon kívül Szlovákia, Csehország és Lengyelország – adnak a nemzetállamokat, Európát és a világpolitikát érintő kérdésekre.

A V4 híradó forrásai a lengyel, cseh, szlovák lapok, hírügynökségek, televíziók illetve a European Broadcast Union nyersanyagai.

A V4-ek közszolgálati médiumai között az utóbbi időkben folyamatos egyeztetések zajlanak a tartalom- és hírcsere, a közös rádiós- és televíziós híradók és műsorok, valamint egy közös televíziós hírcsatorna elindításáról. Ennek jegyében valósul meg az új híradó is – írják.

A közelmúltban egyébként a V4-ek rádióadást is indítottak, mely magyar nyelven is fogható idén január óta. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik