Média

Simicskának nagy tervei vannak a Magyar Nemzettel

Simicska Lajos Ádám. fotó: zsurpubi.hu
Simicska Lajos Ádám. fotó: zsurpubi.hu
Néhány nap múlva láthatják az olvasók ennek első eredményét, de más fejlesztésekkel is készül a kiadó.

Egy hosszabb ideje zajló fejlesztési folyamat eredményeként hamarosan megújult felületen olvashatják a látogatók a Magyar Nemzet Online cikkeit. Az mno.hu legutóbb 2015 őszén hajtott végre látványosabb fejlesztést, a mostani átalakítás eredménye várhatóan még márciusban látható lesz.

Megdupláznák a látogatottságukat

Simicska Ádám, a Nemzet Lapkiadó Kft. társügyvezetője (a kiadót tulajdonló Simicska Lajos üzletember fia) a 24.hu-nak megerősítette az oldal megújítását, hozzátéve, az új dizájn jobban igazodik majd a jelenlegi olvasói szokásokhoz.

A portál napi egyedi látogatószáma a társügyvezető elmondása alapján egy átlagos hétköznapon jelenleg napi 60-70 ezer egyedi látogató körül van. Ezt a számot szeretnék egy éven belül 150 ezer közelébe, vagyis a mostani érték közel duplájára növelni, ezért is tartották fontosnak az eddiginél könnyebben kezelhető új felület bevezetését. Simicska Ádám hozzátette, ezután is a szeriőz, a Magyar Nemzet múltjához illő minőségi hírekre fognak fókuszálni, azaz a magasabb látogatószámért sem fogják a bulvár felé közelíteni az oldalt.

Hamarosan digitalizálják a teljes archívumot is

A kiadónál más fejlesztések is vannak, többek között korszerűbbre cserélik a szerkesztőségi eszközöket, és az Üllői úton található bérelt szerkesztőségi épületben is infrastruktúrafejlesztéseket szeretnének végrehajtani a jobb munkakörülmények érdekében.

A következő időszakra vonatkozó terveik között szerepel az is, hogy digitális formában is elérhetővé teszik a Magyar Nemzet napilap teljes archívumát, egészen a lap 1938-as alapításától kezdve.

Az utolsó bástya?

Simicska Ádám úgy látja, 16 ezer körül mostanra megállt a Magyar Nemzet példányszámának csökkenése. Tisztában vannak vele, hogy a nyomtatott lappiacon jelenleg korlátozottak a lehetőségek, és a print újságjuk példányszáma valószínűleg már sosem lesz 100 ezer körül, mint egykoron, de az ügyvezető a következő időszakban már némi emelkedésre számít. Úgy számolnak, hogy a példányszám egyéves időtávon belül újra 20 ezer fölé mehet. Ebben segíthet az is, hogy az országgyűlési választásokhoz közeledve megnő az olvasók érdeklődése a politikai hírek iránt, másrészt Simicska szerintkomoly vonzerőt jelent, hogy “kormányzati befolyástól mentesen már csak a Magyar Nemzet működik a közéleti napilap piacon”.

Az ügyvezető szerint egyébként bevált, hogy a Magyar Nemzet online és a napilap korábban teljesen önállóan működő szerkesztőségeit nemrégiben összevonták, ez ugyanis jóval hatékonyabb működést biztosít.

Hasznosabbnak érzi magát

Simicska Ádámmal néhány napja megjelent egy nagy port kavart interjú a zsurpubi.hu oldalon. Ebben elmondta, az Orbán-kormány bukására és a Jobbik győzelmére számít 2018-ban, valamint lakájmédiának nevezte a Magyar Időket és a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester által felvásárolt Echo TV-t. Szerinte Orbán Viktor miniszterelnök törekvése az, hogy előbb-utóbb minden vele szemben kritikus médiumot bezárasson, tönkretegyen.

Az is kiderült, hogy Simicska egyenesen az iskolapadból került a Magyar Nemzet társügyvezetői posztjára. A megszerzett történész diploma után jogot is tanult, de azt egyelőre nem fejezte be, mert úgy érezte, hogy nagyon fontos dolgok dőlnek el manapság Magyarországon, és az új munkájával hasznosabb tud lenni, mintha zh-kat írna és vizsgákra készülne.

(Kiemelt kép: Simicska Ádám, a Nemzet Lapkiadó Kft. ügyvezetője. Fotó: zsurpubi.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik