Média

Újabb ATV-s igazol a HírTV-hez

Péterfi Judit
Péterfi Judit
A 24.hu információi szerint Péterfi Judit, az ATV volt műsorvezetője kapja Simicska Lajos hírcsatornájának egyik megújuló műsorát.

A 24.hu információja szerint Péterfi Juditot, az ATV volt műsorvezetőjét választották ki a HírTV egyik megújuló műsorának vezetésére, az ajánlatot pedig Péterfi elfogadta. Ezzel Kálmán Olga után újabb egykori ATV-s igazol Simicska Lajos televíziójához. (A HírTV-n március 13-tól, vagyis jövő hétfőtől lesz látható Kálmán Olga az Egyenesen című új műsorban.)

Péterfi Judit értesülésünk szerint a Riasztás című bűnügyi magazinműsort vezeti majd.

A teljes Riasztás-stáb elment

Ennek előzménye, hogy a Riasztás stábja nemrégiben együtt távozott a HírTV-től, hogy a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-médiavállalkozó által felvásárolt Echo TV-hez igazoljon át, így a műsort vezető Kisléghi-Nagy Rudolf is elment. Erről a kormányhoz lojális Magyar Idők című újság egyébként úgy adott hírt korábban, hogy “újabb csapás érte” a HírTv-t. Ezzel a második G-napként emlegetett eseményekre céloztak, hiszen az elmúlt időszakban több más HírTV-s, főleg vágó, illetve technikus is egyszerre ment át Mészáros Lőrinc nemsokára megújuló tévéjéhez. Őket magasabb fizetéssel és azzal az informális üzenettel csábították át, hogy a kormány megpróbálja majd jogi eszközökkel ellehetetleníteni a HírTV működését.

A HírTV-nél azt mondják, készülnek a Riasztás folytatására

Pénteken telefonon értük utol Péterfi Juditot, de tőle nem tudtunk meg érdemit. Tarr Pétert, a HírTV vezérigazgató-helyettesétől is megerősítést kértünk az értesülésünkről. Ő kérdésünkre annyit mondott: dolgoznak a Riasztás című műsor folytatásán, viszont egyelőre türelmünket kéri bármi konkrét bejelentéssel, mert még zajlik a műsor előkészítése, a stábtagokkal ebben a pillanatban is tárgyalnak még.

Péterfi korábban politikusok napját mutatta be

Péterfi Judit korábban az ATV-n a Magánszféra című műsornak volt a vezetője. Ez volt az a műsor, amely politikusok mindennapjait mutatta be. Első vendége Vona Gábor Jobbik-pártelnök volt, akivel egy edzőteremben, gyúrás közben is beszélgetett Péterfi, de később vendég volt például Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is, aki arról is vallott, hogy nem használ dezodort.

Nem egyeztek elképzeléseik az ATV-vel

Az idén januárban derült ki, hogy a Magánszféra véget ér az ATV-n. A műsor megszűnését anyagi okokkal magyarázták, legalábbis Kele Eszter, az ATV sajtósa egy közleményben azt írta, hogy Péterfi azért távozik az ATV-től, mivel anyagi elvárásait nem sikerült egyeztetni a csatorna elképzeléseivel, Péterfi dupla költségvetéssel képzelte a folytatást, amire a csatorna egy ajánlattal válaszolt ugyan, de megegyezés nem született.

Péterfi viszont azzal indokolta a műsora megszűnését, hogy az ATV vezetése nem fogadta el a Magánszféra folytatására vonatkozó javaslatát, és olyan kompromisszumokat kellett volna meghoznia, amelyeket nem tudott volna szakmailag vállalni. Hozzátette, a Magánszféra az ő tulajdona, a politikusok és a politikához közelálló emberek magánéletének ezen módon való bemutatása az ő ötlete, a műsor koncepciója pedig az ő gondolataira épült. Azt is mondta, szeretné a műsort folytatni.

Éjjel is lesz műsor a HírTV-n

Arról, hogy a HírTV-nek milyen tervei vannak még a következő időszakra, korábban részletesen már írtunk. Többek között éjszakánként is lesz majd műsor, mivel “ha támadják a HírTV-t, meg fogjuk hosszabbítani Bicskéig”, fogalmazott egy HírTV-s forrásunk még februárban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik