Média

Google-támogatás magyar startupoknak és médiavállalatoknak

24.hu
24.hu

2017. 03. 09. 10:23

Három új, startupokat támogató program indulását jelentette be az internetes világcég. Emellett újra meghirdették a médiavállalatoknak szóló programjukat is.
Korábban a témában:

A Google egyre több olyan kezdeményezést indít világszerte, amelyek a vállalkozókra, azon belül is a startupokra koncentrálnak. Most három olyan programot indít el, melyek a magyar startupok számára is jó lehetőségeket jelentenek.

Az úgynevezett Launchpad programon belül, kétfajta támogatóprogram indul útnak, az egyik a Launchpad Start, amely kifejezetten induló régiós startupokat támogat, míg a Launchpad Acceleratorre már a piacon erős pozíciót kialakított cseh, lengyel és magyar startupok jelentkezését várják. A harmadik program a Campus Residency, amely a még növekvő fázisban lévő startupoknak hivatott támogatást nyújtani.

Launchpad Start – korai fázisban lévő startupoknak

A Launchpad Start a Google egyhetes képzőtábora a korai fázisban lévő startupok számára, és olyan témákra koncentrál mint a termékstratégia, üzletfejlesztés, felhasználói élmény, felhasználói felület, technológia, marketing és prezentációs képességek.

A program célja, hogy a kezdő vállalkozók megismerkedjenek a már jól bevált módszerekkel, valamint megtalálják a termékük és a piac közötti kapcsolódási pontot és a kívánt piaci pozícióhoz szükséges legjobb növekedési stratégiákat. A kiválasztott startupok egy intenzív mentorprogramban is részt vesznek, ahol iparági szakértők és csoportos foglalkozások segítik őket abban, hogy megvitassák a kifejezetten startupok számára fontos üzleti igényeket.

Április 24-én rajtol a program első köre, a kelet-közép-európai központként működő varsói Google Campuson. Itt tíz korai fázisban lévő startupot támogatnak majd több mint ötven mentor segítségével. A program a startupok számára ingyenes.

Az érdeklődő startupok itt tudnak jelentkezni április 2-áig.

Campus Residency – növekvő fázisban lévő startupoknak

A varsói Google Campus programja hat hónapos támogatást nyújt a már növekvő fázisban lévő régiós startupok számára, valamint lehetőséget arra, hogy a csapatok a Campus co-working irodájában dolgozzanak, és a Campus szakértői segítségével fejlődjenek munkájuk során.

A Campus Residency közvetlen elérést nyújt a Campus mentoraihoz és szakértőihöz, személyre-szabott tréningjeihez és a Google for Entrepreneurs vállalkozói hálózathoz. A program célja, hogy azonosítsa azokat a legkritikusabb kihívásokat, amelyekkel a startupoknak szembe kell nézniük annak érdekében, hogy növekedni tudjanak. A kiválasztott startupoknak a bevétel, a fogyasztók száma és a nemzetközi lehetőségek bővítésében nyújtanak majd támogatást. Az érdeklődő magyar startupok április 11-ig jelentkezhetnek, a program első köre pedig már júniusban útjára indul.

Launchpad Accelerator – nagy, erős pozíciójú startupoknak

A Google Developers által szervezett Launchpad Accelerator egy hat hónapos, nemzetközi, fejlesztést ösztönző program, olyan startupok számára, akik már megtalálták a termékük és a piac közötti kapcsolódási pontot és a következő millió fogyasztójukat keresik. A világszerte már jól ismert program most először vált elérhetővé a magyart startupok számára is.

A program egy képzőtáborral indul San Franciscóban, amely egy intenzív mentor-programot foglal magába a Google több mint húsz csapatának szakértői segítségével. A kiválasztott startupok egy ötvenezer dolláros (körülbelül 14,7 millió forintos) támogatást is elnyernek, emellett hozzáférést a Google termékeihez, PR támogatást, és a lehetőséget, hogy hazájukban szorosan együtt dolgozhassanak a Google-el, hat hónapon keresztül. A Launchpad program is része a Google helyi startup mentor-hálózat növekedését célzó kezdeményezéseinek, melynek keretében folyamatosan keresi és képzi a mentorokat, valamint a világ legjobb támogatási forrásait teszi számukra elérhetővé.

A magyar startupok április 24-ig jelentkezhetnek a programra, amely idén július 17-én kezdődik San Francisbóban és egy kéthetes, ingyenes tréninget is magába foglal.

Varsói Google Campus – Campus Warsaw

A Google 2015 novemberében indította el a varsói Campust, amely a vállalat kelet-közép-európai központjaként működik, és ahol vállalkozók, startupok tanulhatnak, találkozhatnak, kezdhetnek el közösen dolgozni projekteken, vagy hozhatnak létre újabb startupokat. Azóta már több mint 9000 tag csatlakozott hozzá a régióból és több mint 560, vállalkozói és startup eseménynek adott otthont.

Újra meghirdették médiás programjukat is

Ismét lehet pályázni a digitális újságírás támogatására létrehozott Google Innovációs Alap forrásaira is.

A Google tizenegy európai médiavállalattal együttműködésben 2015 áprilisában indította el Digital News Initiative (DNI) elnevezésű kezdeményezését, melynek célja, hogy a technológia és az innováció révén hozzájáruljon a minőségi újságírás fejlődéséhez. Indulása óta több mint ezer szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez. A júliusban lezárult második jelentkezési kör után, most ismét várják a pályázatokat. Pályázni az Európában működő, a digitális újságírással is foglalkozó szervezetek tudnak, legyenek bármilyen méretűek, vagy rendelkezzenek bármilyen hosszú múlttal. A DNI keretében működő Innovációs Alap harmadik pályázati időszaka március 7-én nyílt meg. A 150 millió eurós Alapot azért hozták létre, hogy új megoldásokra, gondolkodásmódra inspirálja a média ökoszisztéma szereplőit, és hogy a médiavállalatok kísérletezhessenek és új ötleteket próbálhassanak ki.

A felhívás első két körében 27 európai országból érkeztek pályázatok, ezek közül 252 projekt nyert támogatást. A 252 projektet mintegy 51 millió eurós összértékben támogatták. A nyertes projektek között több magyar ötlet is volt. A harmadik jelentkezési időszak március 7-től április 20-ig tart.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.