Pindroch Tamás
Média

A Magyar Időktől érkezik a Figyelő új főmunkatársa

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 03. 06. 10:10

Korábban a témában:

Pindroch Tamás újságíró mindössze egy hónap után otthagyta a Magyar Idők című kormánypárti napilapot, és inkább a Schmidt Mária által tavaly decemberben felvásárolt hetilaphoz, a Figyelőhöz ment át – tudta meg a 24.hu.

Információinkat hétfőn reggel Pindroch Tamás is megerősítette. Azt mondta, március elsejétől főmunkatárs lett a Figyelőnél, a Magyar Időknek pedig már nem dolgozik. Arra a kérdésünkre, hogy miért jött el a Magyar Időktől, ahová mindössze egy hónappal ez előtt igazolt a Széles Gábor-féle Magyar Hírlap után a parlamenti stáb vezetőjének, azt mondta, ez egy személyes döntés volt a részéről.

Hívtak, és jöttem, ennyi a magyarázat

Jelentősen lecsökkent a Figyelő belsős állománya

A Figyelőt működtető K4A Lapkiadónál egyébként információink szerint elég jelentős létszámhiány van, miután több munkatárs is távozott azután, hogy a Terror Háza főigazgatója lett a 7 ezres példányszámú újság tulajdonosa. A távozók között volt többek között Lambert Gábor főszerkesztő, Brückner Gergely főmunkatárs, Jandó Zoltán újságíró, illetve az egyik tördelőszerkesztő sem dolgozik már az újságnak. A belső munkatársak száma már közel a harmadára csökkent volna, de ezen az arányon most javít Pindroch Tamás érkezése. Emellett további új érkezőkre is számítani lehet.

Pindroch Tamás 2001-ben Egerben, az Eszterházy Károly Főiskolán diplomázott magyar nyelv és irodalom-kommunikátor szakon, ezután az MTV Akadémián kezdett el tanulni Budapesten. 2002-ben, a választások után az iskola mellett a Magyar Nemzet szerkesztőségébe került, ahol a belpolitikai rovat munkatársa volt egészen 2004-ig. Ezután az újrainduló Reform című hetilap munkatársa lett, de a lap 2006-ban megszűnt.  2006 nyarán a nem sokkal korábban induló Echo TV Híradójába került, itt riporterként dolgozott, de ez nem tartott sokáig, mert ugyanazon év év decemberétől az átalakuló Magyar Hírlaphoz került, a belpolitika rovathoz. Emellett az Echo TV-vel is megmaradt a kapcsolata,  a televízió beszélgetős műsoraiban szerepelt.

A Magyar Hírlaptól január végén jött el, hogy a Magyar Időkhöz üljön át. Akkor még nem lehetett tudni, hogy az Echo TV-nél marad-e, de mostanra a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester által felvásárolt televízió honlapján a műsorvezetők között már nem szerepel a neve.

FRISSÍTÉS. Brückner Gergely, a Figyelő volt főmunkatársa hétfőn délelőtt bejelentette, hol folytatja karrierjét.

Kiemelt kép: Pindroch Tamás a Magyar Hírlap főmunkatársaként a köztévében a Ma Reggelben. Fotó: Nemzeti Audiovizuális Archívum/NAVA
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 7.
A kormány bevándorlásról szóló plakátja a főváros VIII. kerületében, a Hungária körúton 2015. június 7-én. Több helyen megrongálták a plakátokat, ezért a Fidesz feljelentést tesz bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd, az országgyűlési képviselője felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.