Média

A Magyar Időktől érkezik a Figyelő új főmunkatársa

Pindroch Tamás
Pindroch Tamás

Pindroch Tamás újságíró mindössze egy hónap után otthagyta a Magyar Idők című kormánypárti napilapot, és inkább a Schmidt Mária által tavaly decemberben felvásárolt hetilaphoz, a Figyelőhöz ment át – tudta meg a 24.hu.

Információinkat hétfőn reggel Pindroch Tamás is megerősítette. Azt mondta, március elsejétől főmunkatárs lett a Figyelőnél, a Magyar Időknek pedig már nem dolgozik. Arra a kérdésünkre, hogy miért jött el a Magyar Időktől, ahová mindössze egy hónappal ez előtt igazolt a Széles Gábor-féle Magyar Hírlap után a parlamenti stáb vezetőjének, azt mondta, ez egy személyes döntés volt a részéről.

Hívtak, és jöttem, ennyi a magyarázat

Jelentősen lecsökkent a Figyelő belsős állománya

A Figyelőt működtető K4A Lapkiadónál egyébként információink szerint elég jelentős létszámhiány van, miután több munkatárs is távozott azután, hogy a Terror Háza főigazgatója lett a 7 ezres példányszámú újság tulajdonosa. A távozók között volt többek között Lambert Gábor főszerkesztő, Brückner Gergely főmunkatárs, Jandó Zoltán újságíró, illetve az egyik tördelőszerkesztő sem dolgozik már az újságnak. A belső munkatársak száma már közel a harmadára csökkent volna, de ezen az arányon most javít Pindroch Tamás érkezése. Emellett további új érkezőkre is számítani lehet.

Pindroch Tamás 2001-ben Egerben, az Eszterházy Károly Főiskolán diplomázott magyar nyelv és irodalom-kommunikátor szakon, ezután az MTV Akadémián kezdett el tanulni Budapesten. 2002-ben, a választások után az iskola mellett a Magyar Nemzet szerkesztőségébe került, ahol a belpolitikai rovat munkatársa volt egészen 2004-ig. Ezután az újrainduló Reform című hetilap munkatársa lett, de a lap 2006-ban megszűnt.  2006 nyarán a nem sokkal korábban induló Echo TV Híradójába került, itt riporterként dolgozott, de ez nem tartott sokáig, mert ugyanazon év év decemberétől az átalakuló Magyar Hírlaphoz került, a belpolitika rovathoz. Emellett az Echo TV-vel is megmaradt a kapcsolata,  a televízió beszélgetős műsoraiban szerepelt.

A Magyar Hírlaptól január végén jött el, hogy a Magyar Időkhöz üljön át. Akkor még nem lehetett tudni, hogy az Echo TV-nél marad-e, de mostanra a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester által felvásárolt televízió honlapján a műsorvezetők között már nem szerepel a neve.

FRISSÍTÉS. Brückner Gergely, a Figyelő volt főmunkatársa hétfőn délelőtt bejelentette, hol folytatja karrierjét.

Kiemelt kép: Pindroch Tamás a Magyar Hírlap főmunkatársaként a köztévében a Ma Reggelben. Fotó: Nemzeti Audiovizuális Archívum/NAVA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik