Média

A közmédia legbefolyásosabb emberének fia is az MTVA-nak dolgozik

A 2002 őszén folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt jogerősen felfüggesztett egyéves börtönbüntetésre ítélt Várhegyi Attila volt fideszes államtitkár és szolnoki polgármester fia, Várhegyi Benjámin is a köztévének dolgozik. Miként az édesapja is, aki tanácsadóként jelentős ráhatással van az állami intézmény működésére, bár az jelenleg nem világos, hogy visszatért-e már az intézményhez, miután egy tavaly novemberi sajtóhír alapján súlyos infarktust szenvedett.

Hiába próbáltuk ma kétszer is megkérdezni az MTVA sajtóosztályát, nem voltak hajlandók elárulni, visszatért-e már Várhegyi Attila, akit az egyik legbefolyásosabb embernek tartanak az állami média háza táján. És akinek szinte minden fontos döntésre rálátása és hatása van, és emellett nagyon erős politikai kapcsolatai vannak, amelyek közvetlenül Orbán Viktor miniszterelnökig vezetnek. (A sajtóosztályon azt mondták, a visszatéréséről felvilágosítást Várhegyi tud adni.)

Azt viszont megerősítette a sajtóosztály, hogy az egykori fideszes államtitkár és szolnoki polgármester gyermeke valóban a közmédiától kap fizetést.

Kobza Miklós sajtófőnök kérdésünkre elmondta: Várhegyi Benjámin több mint három éve dolgozik a közmédia különböző műsoraiban. Korábban a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen volt kommunikáció- és médiaszakos hallgató. Hozzátette, Várhegyi eleinte külsős riporterként kezdett Obersovszky Péter: A lényeg című műsorában, majd később az M4 Sport csatornánál helyezkedett el riporterként. 2016. július óta pedig az M1 csatornánál a híradó sportrészlegen szerkesztő-riporterként dolgozik.

Korábban nagy port kavart, amikor 2014-ben kiderült: Áder János köztársasági elnök fia, Áder András multimédiás újságíró lett az MTVA-nál.

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után észrevettük, Várhegyi Benjámin a Prestige Media honlapján mint asszisztens is szerepel. Ez a cég a Várhegyi-család cége, mely amúgy a közmédiának és a Fidesznek is dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik