Média

Egyetemisták körében népszerűsítik az önszabályozást

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 02. 17. 13:23

Különdíjat hirdet idén az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) az önszabályozásról a témában születő legjobb dolgozatot író OTDK-n (Országos Tudományos Diákköri Konferencián) induló felsőoktatási hallgatóknak.

Az ÖRT azzal magyarázza a különdíj létrehozatalát, hogy a reklám önszabályozása és annak sikeres működése nemcsak a reklámipar szereplői számára fontos, az önszabályozás ma már messze túlmutat a felelős kommunikáció és fogyasztóvédelmi szempontokon. Az önszabályozás a szabályozási eszköztárban elfoglalt helye új megvilágítást kapott az EU 2016-ban közzétett úgynevezett „Better regulation” anyagában is.

A különdíj felajánlásával szerettük volna felhívni a figyelmet az önszabályozásra mint megismerni, kutatni való, és ami fő, jogászi témára. A különdíjról tájékoztattuk az egyetemek jogászprofesszorait, akik nagy örömünkre pozitívan fogadták a kezdeményezésünket. Mint volt főiskolai oktató és egyben TDK-felelős szívemen viselem a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók elismerését, és mint ÖRT főtitkár pedig fontosnak tartom, hogy az önszabályozás jobb megismerése már egyetemi szinten megkezdődjön

– fogalmazott Fazekas Ildikó, az ÖRT főtitkára.

 

 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

KODAK Digital Still Camera
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.