Médiatanács
Média

10 milliót kaphat a Médiatanácstól

24.hu
24.hu

2017. 02. 17. 15:23

Forgatókönyvírásra és filmtervfejlesztésre adják az összeget.
Korábban a témában:

Március 16-ig lehet – elektronikus úton – pályázni a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának idei forgatókönyvíró- és filmtervfejlesztő felhívására, a 10 millió forint keretösszegű Egri Lajos-pályázatra. A kiírás tévéfilmek, animációs alkotások és filmsorozatok készítésének szakmai előkészítéséhez járul hozzá, forgatókönyvre legfeljebb egymillió forintot, filmtervfejlesztésre maximum 2,5 millió forintot lehet elnyerni. Gyermek- és ifjúsági témájú filmterveket, illetve történelmi, kulturális évfordulókhoz köthető alkotásokat, adaptációkat támogatnak; szitkomokra, tévésorozatokra és minisorozatokra nem nyújtható be pályázat. A nyertes alkotóknak év végéig kell elkészülniük az anyagaikkal, és vállalniuk kell, hogy az eljárásban támogatott forgatókönyvvel vagy filmtervvel pályázni fognak a soron következő tévéfilmes pályázatra. A Médiatanács 2011 óta 66 filmtervet és forgatókönyvet támogatott összesen 83,7 millió forinttal. A pályázati felhívás elérhető a www.mecenatura.mtva.hu oldalon.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Médiatanács arról is határozott, hogy 1,5 millió forinttal támogatja a szombathelyi rendezésű IV. Savaria Filmszemlét, és 2 millió forinttal a 17. Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemlét. A testület a Savarián a dokumentumfilm, kisjátékfilm és filmetűd kategóriák győzteseinek, második és harmadik helyezettjeinek ajánl fel díjat, míg a Filmtettfeszten a Sárga Csikó díj és a Filmgalopp fődíj győzteseit díjazza. Utóbbi rendezvény hiánypótló abból a szempontból, hogy Erdélyben a magyar filmek a moziforgalmazásban nem jutnak el a magyar közönséghez.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CAIRO, EGYPT - July 28: The Pyramids of Giza at dusk on July 28, 2015 in  Cairo,  Egypt. Giza pyramid complex bordering what is now El Giza, Egypt. It is the oldest of the Seven Wonders of the Ancient World, and the only one to remain largely intact. The pyramids are lit as part of the evening sound and light show. (Photo by David Degner/Getty Images).
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.