börtönrádió Magyarországon - fotó: Adj Hangot
Média

A rácsokon kívül is hallható lesz a Börtönrádió

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 02. 16. 11:43

Korábban a témában:

Sikeresnek bizonyult a Börtönrádió adománygyűjtő kampánya, így az ebből befolyt pénzeknek köszönhetően megvették a szükséges technikai berendezéseket és elkészült a rácsokon kívüli, szabad világban lévő stúdiójuk.

Még bőven van mit fejleszteni az eszközparkunkon, és vannak olyan elemek, amik beszerzése későbbre tolódik, ugyanakkor ezzel a kezdőfelszereléssel már el tudjuk indítani a kinti műsorfolyamot

– írják a rádiót alapító Adj Hangot Egyesület munkatársai egy hírlevélben. Ők azért alapították meg a Börtönrádiót, hogy segítsenek a börtönben lévők szabadulását követően a társadalomba történő visszailleszkedésében, vagy ahogy hivatalosan mondják, reintegrációjában, illetve médiaszakmai kompetenciákra tegyenek szert a börtönben élők. Rádiójukról – mely eddig csak néhány börtön falain belül volt elérhető – korábban itt írtunk bővebben.

Jelenleg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsokságával (BVOP) folytatnak egyeztetéseket a benti műsorok kihozataláról, a szükséges engedélyek beszerzéséről. Amíg ez megvalósul, egy kinti (főleg egykori fogvatartottakból álló) csapat fogja készíteni a rádió tartalmait.

A rácsokon kívül készülő börtönrádió stábja már a továbbképzéseken vesz részt, ahol médiaismereteket és technikai információkat ismertetnek meg velük az indulás előtt. A rádiót működtető egyesületnél azt mondják, hogy olyan rádióműsort fognak készíteni, amelynek felépítése némiképpen eltér egy podcastétól.

 

 

 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.