Média

Kiveszi a TV Paprikát és a Spektrumot az állami műsorszóró

Azt még nem tudták megmondani érdeklődésünkre az állami Antenna Hungáriánál, mit adnak majd az említett népszerű tévécsatornák helyett a MindigTV Extra előfizetői számára, akiknek 15 napjuk van felmondással élni, de szinte borítékolható, hogy a Chili TV lesz az új, annál is inkább, mivel azonos profilú csatornát ígérnek.

Április elsejétől hiába kapcsolnak az Antenna Hungária Mindig TV Extra rendszerének ügyfelei a TV Paprika és a Spektrum csatornák helyére – erősítette meg a 24.hu érdeklődésére a földfelszíni (tető- és szobaantennás) műsorterjesztő cég ügyfélszolgálata szerdán délután.

Azért hívtuk fel az állami cég ügyfélszolgálatát, mert egy olvasónktól kaptunk egy jelzést, hogy tudomása szerint áprilistól változik az AH-nál a Mindig TV Extra csatornakínálata, ami elég rosszul érinti majd az AMC Networkshöz tartozó csatornák nézőit. Az AMC-hez tartozik ugyanis a Spektrum és a TV Paprika is.

Az ügyfélszolgálattól megtudtuk, hogy

valóban kikerül a családi csomagból a TV Paprika.

A szolgáltató ehelyett egy másik hasonló profilú (tehát gasztro típusú) csatornát ígér az ügyfeleinek, de azt egyelőre nem tudják megmondani, hogy pontosan melyiket.

Spektrum TV szintén kikerül a Mindig TV Extra kínálatából. Egyébként az alapcsomagba kerül át a családi (drágább) csomagból a National Geographic, illetve a fizetős alapcsomagok terén egyéb csatornabővülés is van, igaz, olyan gyér nézettségű és ismertségű csatornák kerülnek a kínálatba mint a D1 TV, a Fix TV és a Heti TV.

Állami zsákbamacska, vagy tuti tipp?

Egyébként azért is érdekes, hogy még nem tudják megmondani az Antenna Hungáriánál, hogy pontosan mit adnak majd a TV Paprika helyett, mert a MindigTV Extra előfizetőinek a változásokkal kapcsolatos értesítőlevél megérkezése után 15 napjuk van felmondással élni. Így viszont az ügyfeleknek annak az információnak a hiányában kell súlyos döntést hozniuk a szerződés fenntartása vagy felmondása ügyében, hogy azt sem tudják, melyik csatornát kapnák a pénzükért.

Nevezhetjük ezt akár zsákbamacskának is, bár mi őszintén szólva egy nagyobb összegben mernénk fogadást kötni, hogy a TV Paprika helyett a Chili TV lesz az új csatorna a kínálatban. Ezt az Andy Vajna kormánybiztoshoz tartozó TV2 csoport üzemelteti, és egyébként egy bírósági végzés értelmében nem is használhatná a Chili TV nevet. Emiatt eléggé eldurvult jogi háború alakult ki a Chili TV-t működtető TV2 Zrt. és a TV Paprikát működtető AMC Networks között, az ügy már ott tart, hogy bírósági végrehajtást kértek a TV2 Zrt. ellen, mert az fittyet hányt a bíróság végzésére.

Korábban egyébként az Antenna Hungária többször is kedvezett már a kormánybiztos médiavállalatának. A TV2 új csatornáinak csináltak helyet például akkor is, amikor tavaly ősszel kikerült a Digi Sport a műsorszóró rendszeréből.

FRISSÍTÉS (2017.03.31.): Hivatalos helyről is megerősítették, hogy valóban a Chili TV-t sugározza április elsejétől az Antenna Hungária a TV Paprika helyett.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik