Média

Új nevet kap az amerikaiak miatt a Euronews

Az amerikai NBC meg akarja cincálni a CNN bajszát, ezért 25 százalékot szerzett magának a Euronewsban.

Nagy átszervezéseket hajt végre az amerikai NBC News, ez a magyar olvasót annyira nem fogja lázba hozni, az már talán jobban, hogy a sok hazai kábelszolgáltatónál fogható Euronewsban is megjelenik az amerikai érdekeltség.

A két hír amúgy összefügg: Deborah Turness lesz az NBC News International elnöke, és a Euronewsba történő beruházás felelőse. Az NBC nem is kis részt szerez, egyből 25 százalékot. Ezzel jobban tud majd nemzetközi színtéren versenyezni a nagy ellenféllel, a CNN-nel.

A Euronews új neve Euronews NBC lesz.

Az európai csatornáról annyit írnak, hogy 1993-ban alapították, 13 nyelven (köztük magyarul) sugároz és mintegy 400 munkatársa van. 277 millió embert ér el Európa mellett Afrikában és a Közel-Keleten, de aránylag kevesen nézik. Az NBC mindenesetre 30 millió dollárt költött a bevásárlásra.

Az NBC épp történetének tán legnehezebb időszakán van túl, fontos arcok hagyták el, több zászlóshajó műsora kapott ki a konkurenciától és a nézettség alapból nem volt rózsás. Azóta helyreállt a helyzet és a Today című műsoruk pl. megveri már az ősrivális Good Morning Americát az ABC-n.

(New York Times)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik