Média

A Forbeshoz megy a Vinoport főszerkesztője

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 02. 14. 18:42

Több mint másfél év után alakul így a bormagazin vezetőjének karrierje.
Korábban a témában:

Távozik Bánlaki D. Stella főszerkesztő a Trinety Mediához tartozó Vinoport.hu internetes bormagazintól. A főszerkesztő ugyanis hosszas tépelődés után végül mégis elfogadta a Forbes magyar kiadásának ajánlatát, és átigazol az üzleti laphoz főmunkatársnak. E minőségében a havilapban és a forbes.hu-n is publikál majd, sőt több különkiadásnak is ő lesz a vezető szerkesztője.

Bánlaki D. Stella 2015 júliusában vette át a Vinoport.hu-t. Nevéhez fűződik az oldal számos újítása, a Kerülőutak koncepciója, az elmúlt több mint másfél év Vinoport bortesztjei, a gasztro rovat beindítása, számos színes riport és interjú. Mostanáig ő felelt a Winelovers Bortesztekért, ő alakította ki a Borászportál-Vinoport-Winelovers blog új koncepcióját, készítette el a Borkollégiumot és a Winelovers rendezvényeket is jegyző cég kommunikációs stratégiáját, vagyis a Winelovers rendezvények kommunikációjáért is felelt. Sokáig a Winelovers Nagykóstolók mesterkurzusainak ügyében is ő volt az illetékes. Bánlaki állította össze a Winelovers nyomtatott kiadványait, továbbá 2016-ban A 100 legjobb magyar bor magazin főszerkesztője is volt. Emellett sokat dolgozott többek között a Gál Tibor Emlékdíj, a Nagy Bort Teszt, és a Borkollégium kommunikációján.

Bánlakit még december elején keresték meg a Forbes magyar kiadásától egy ajánlattal, de arra akkor nemet mondott. Néhány éjszaka után azonban mégis meggondolta magát, és végül elfogadta az állást.

Egyébként a bor témakörtől sem köszön el teljesen a távozó főszerkesztő, aki tanulmányait a Budapesti Metropolitan Egyetem gazdálkodási és menedzsment, illetve kommunikáció és média képzésén végezte. Tanulmányai mellett a Mandiner újságírójaként dolgozott. Később az Index.hu munkatársaként és a Story4 tévécsatorna 7/24 című híradójának külpolitikai szerkesztőjeként tevékenykedett Bárdos András és Baló György mellett. Ezután igazolt a vinoport.hu tulajdonosához.

(Kiemelt kép: Bánlaki D. Stella. fotó: vinoport)
Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CAIRO, EGYPT - July 28: The Pyramids of Giza at dusk on July 28, 2015 in  Cairo,  Egypt. Giza pyramid complex bordering what is now El Giza, Egypt. It is the oldest of the Seven Wonders of the Ancient World, and the only one to remain largely intact. The pyramids are lit as part of the evening sound and light show. (Photo by David Degner/Getty Images).
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.