Média

A Forbeshoz megy a Vinoport főszerkesztője

Több mint másfél év után alakul így a bormagazin vezetőjének karrierje.

Távozik Bánlaki D. Stella főszerkesztő a Trinety Mediához tartozó Vinoport.hu internetes bormagazintól. A főszerkesztő ugyanis hosszas tépelődés után végül mégis elfogadta a Forbes magyar kiadásának ajánlatát, és átigazol az üzleti laphoz főmunkatársnak. E minőségében a havilapban és a forbes.hu-n is publikál majd, sőt több különkiadásnak is ő lesz a vezető szerkesztője.

Bánlaki D. Stella 2015 júliusában vette át a Vinoport.hu-t. Nevéhez fűződik az oldal számos újítása, a Kerülőutak koncepciója, az elmúlt több mint másfél év Vinoport bortesztjei, a gasztro rovat beindítása, számos színes riport és interjú. Mostanáig ő felelt a Winelovers Bortesztekért, ő alakította ki a Borászportál-Vinoport-Winelovers blog új koncepcióját, készítette el a Borkollégiumot és a Winelovers rendezvényeket is jegyző cég kommunikációs stratégiáját, vagyis a Winelovers rendezvények kommunikációjáért is felelt. Sokáig a Winelovers Nagykóstolók mesterkurzusainak ügyében is ő volt az illetékes. Bánlaki állította össze a Winelovers nyomtatott kiadványait, továbbá 2016-ban A 100 legjobb magyar bor magazin főszerkesztője is volt. Emellett sokat dolgozott többek között a Gál Tibor Emlékdíj, a Nagy Bort Teszt, és a Borkollégium kommunikációján.

Bánlakit még december elején keresték meg a Forbes magyar kiadásától egy ajánlattal, de arra akkor nemet mondott. Néhány éjszaka után azonban mégis meggondolta magát, és végül elfogadta az állást.

Egyébként a bor témakörtől sem köszön el teljesen a távozó főszerkesztő, aki tanulmányait a Budapesti Metropolitan Egyetem gazdálkodási és menedzsment, illetve kommunikáció és média képzésén végezte. Tanulmányai mellett a Mandiner újságírójaként dolgozott. Később az Index.hu munkatársaként és a Story4 tévécsatorna 7/24 című híradójának külpolitikai szerkesztőjeként tevékenykedett Bárdos András és Baló György mellett. Ezután igazolt a vinoport.hu tulajdonosához.

(Kiemelt kép: Bánlaki D. Stella. fotó: vinoport)
Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik