Média

„Ha támadják a HírTV-t, meghosszabbítjuk Bicskéig!”

Orbán Viktor korábbi szavait kifigurázó szavakkal ismertette a 24.hu-nak a HírTV egyik vezető munkatársa, mire készülnek a következő időszakban. Nem hagyják magukat elnémítani, sőt minden eddiginél kritikusabbak lesznek a kormánnyal. A gázpedált tövig nyomva megnövelik az adásidőt, és a beszántott Népszabadságtól, az idehaza szintén nehéz helyzetbe hozott Euronews európai hírcsatornától és a hvg.hu-tól érkeznek új munkatársak.

Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig

ezt mondta néhány évvel ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök azokra a bírálatokra, hogy az Európai Unió adófizetőinek pénzén lényegében Disneylanddé kezdte el gyerekkori álmainak megfelelően átalakítani a kétezer fős lélekszámúnál is kisebb Felcsút települést. Orbán e kijelentésére utalva magyarázta kedd este portálunknak az Orbán-Simicska barátság idején még a kormánypárt kiszolgálójának tartott HírTV jelenlegi egyik vezető munkatársa, mire készülnek az elkövetkező időszakban. Úgy fogalmazott: „ha támadják a HírTV-t, meghosszabbítjuk Bicskéig”.

A munkatárs ezek után részletesen ki is fejtette, mire kell gondolni. Például arra, hogy már márciusban – addigra már Kálmán Olga is képernyőn lesz – átállnak a nonstop (24 órás) műsorsugárzásra, vagyis hajnalban, éjfél után sem szűnik majd meg az adás, mint eddig, amikor a híradójuk után órákon át csak ez az alábbi, adásszünetet jelző, vitathatatlanul nem túl tartalmas, ám elalvás előtti relaxációra, illetve éjszakai munka melletti háttértelevíziózásra igencsak optimális végtelenített zene volt hallható a forgó Föld látványa közben, sőt régebben néha még ez sem.

Igaz, éjszaka csak ismétlésekkel fogják kitölteni a műsoridőt, de szerinte ez a lépés üzenetértékű lesz mindenkinek. Annak, hogy a csatorna éjjel-nappal üzemel majd, egyébként aligha fognak örülni Felcsúton. Főleg, mivel a HírTV portálunk értesülése szerint a hvg.hu portáltól, a tavaly Magyarországon szintén nehéz helyzetbe hozott Euronews európai hírcsatornától és a tavaly bezárt Népszabadságtól is igazol majd új munkaerőt magának, pedig egyébként már most is több mint 250 fő számára biztosít munkát a Simicska Lajos tulajdonában lévő részvénytársaság. Ahonnan viszont a második G-napként említett események nyomán mindössze két hét alatt már két tucatnyi ember (főleg technikusok, vágók, operatőrök) távozott, hogy a Mészáros Lőrinc által felvásárolt Echo TV-hez igazoljon a beígért magasabb jövedelemért, és mert félelmet keltettek bennük azok az informális úton részükre eljuttatott üzenetek, hogy a HírTV-t esetleg megpróbálják ellehetetleníteni különböző kormányzati eszközökkel.

Még inkább kormánykritikus üzemmódra kapcsolnak

Forrásunk azt is mondta, hogy a közeljövőben “minden eddiginél jobban” erősödik majd a HírTV kormánykritikus hangneme. Ezt szerdán napközben jelentik be hivatalosan is. 

Azt is hangsúlyozta, hogy a cégtől történő személyi távozások nem okoznak és a jövőben sem fognak fennakadásokat okozni a napi működésben.

A távozók helyére nagy tapasztalatú szakemberek érkeztek és érkeznek, ők pedig garanciát jelentenek a korábbinál is erősebb és határozottabb szakmai színvonal fenntartására.

Szavai alapján nagyon-nagyon biztosak benne, hogy a HírTV a következő években is meghatározó, politikai és médiapiaci szempontból is megkerülhetetlen tényezője lesz a magyarországi hírtelevíziózásnak, ahol továbbra is szót kaphat minden véleményformáló erő és minden fontos hírt bemutatnak majd.

FRISSÍTÉS (2017. 02. 08. 8:01). Cikkünk megjelenését követően a HírTV vezetősége az alábbi közleményt tette közzé honlapján, utalva a cikkben már említett nagyobb kormánykritikusságra is:

A HírTV közleménye

Az elmúlt hónapok politikai és médiapiaci helyzetének alakulása kapcsán a Hír TV időben felkészült arra, hogy számos munkatársa elhagyja a csatornát. A több mint 250 főt foglalkoztató Zrt. mintegy két tucat dolgozója mondott fel két héten belül, hogy az ECHO TV stábjához csatlakozhasson. A munkatársak távozása a csatornánkon belüli félelemkeltési kísérleteket és anyagi ígéreteket is bevető kormányoldali szándékokkal ellentétben nem okoz és nem is fog fennakadásokat okozni a Hír Televízió napi működésében. Sőt, minden eddiginél jobban erősödik majd a kormánykritikus hangnem és a híresemények reális bemutatása a különböző műsorainkban, hamarosan napi 24 órán keresztül. A távozó kollégáknak sok sikert kívánunk. Helyükre nagy tapasztalatú szakemberek érkeztek és érkeznek, akik garanciát jelentenek a korábbinál is erősebb és határozottabb szakmai színvonal fenntartására.

Műsoraink nézettsége folyamatosan nő, így a visszajelzések is megerősítenek minket céljainkban.

A Hír TV a következő években is meghatározó, politikai és médiapiaci szempontból is megkerülhetetlen tényezője lesz a magyarországi hírtelevíziózásnak, ahol továbbra is szót kaphat minden véleményformáló erő és minden fontos hír elhangozhat. A Hír TV vezetősége

Olvassa el az elmúlt napok HírTV-vel kapcsolatos másik hírével foglalkozó tegnap délutáni cikkünket is, melyben arról írtunk, hogy számításaink szerint körülbelül 120 ezer háztartást érinthet, hogy a UPC Magyarország megszüntette az analóg kábelhálózatán a hírcsatorna műsorának továbbítását, ennyien fogják ugyanis még ma is analóg kábeltévés rendszeren a tévécsatornákat a szolgáltatónál. Hogy mit tehetnek most a hoppon maradt nézők, arról is beszámoltunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik