Média

Újabb változások az MTVA-nál

A 24.hu megerősített információi szerint távozott Kalmár Tibor, Vaszily Miklós (az MTVA vezérigazgatójának) főtanácsadója, aki korábban az Újmédia és Teletext Kft. operatív és stratégiai igazgatója is volt, illetve aki egy általa írt könyvsorozat kapcsán arról beszélt portálunknak, hogy a menekültválságot az illuminátusok nagymestere irányítja a háttérből. Eközben az Újmédiánál operatív igazgatóhelyettes lett egy volt origós.

Újabb jelentős személyi hírről szereztünk tudomást a Kunigunda útja, azaz a közmédia háza tájáról. Távozott ugyanis Kalmár Tibor, Vaszily Miklós vezérigazgató főtanácsadója.

A távozás hírét Kobza Miklós MTVA-sajtófőnök (aki egyébként tavaly november óta az Újmédia és Teletext kft. tartalomigazgatója is) megerősítette portálunknak. Azzal kapcsolatban, hogy az a pletyka terjed a közmédia folyosóin, hogy Kalmárt kirúgták, Kobza azt mondta, Kalmár közös megegyezéssel ment el, és őket úgy tájékoztatta, hogy a jövőben írói munkásságára kíván koncentrálni.

A tanácsadói szerződés egyébként 2017. január 31-én szűnt meg.

Alias K.T. Zelanay és az illuminátusok

Kalmárral kapcsolatban tavaly novemberben derült ki, hogy felállították az MTVA-hoz tartozó Újmédia és Teletext Kft. nevű leányvállalatnál addig betöltött operatív és stratégiai igazgatói pozíciójából. Az akkori megkeresésünkkor Kobza Miklós akkor még arról beszélt, vezérigazgatói főtanácsadóként továbbra is számítanak Kalmárra. A mostani magyarázat, hogy a távozásra azért kerül sor, mert Kalmár az írói munkásságára kíván koncentrálni, egyébként abból a szempontból meglepő, mert Kalmárt eddig sem különösebben akadályozta a közmédiánál betöltött státusza a könyvírói pályafutása szempontjából. K.T. Zelenay álnéven 2014-ben jelent meg első regénye, a 2038 – avagy a magyar történelem eltitkolt lapjai, melynek folytatása 2015 január végén került a boltokba “2038: a Szent Korona végveszélyben” címmel. A trilógiát záró “Jézus második élete” pedig 2015 októberében került a publikumhoz. Negyedik könyve Szíriai metélt – avagy a muttikulti végnapjai címmel jelent meg 2016 májusában, a migráns válságot, és a politikai elit válságát feldolgozó kalandregényt egy utópia, a Digitális Messiás követte 2016 októberében. (Kalmár mielőtt a közmédiához igazolt, az RTL online főszerkesztője volt. Azt megelőzően a Juventus Rádiónál és a Danubius Rádiónál, illetve a Sláger Rádiónál dolgozott.)

Kalmár korábban portálunknak nyilatkozva azt mondta, a menekültválságot az illuminátusok nagymestere irányítja a háttérből. 

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás
Kalmár Tibor, azaz K.T. Zelenay. Fotó: Fülöp Dániel Mátyás

Volt origós került fontos pozícióba

További változás a közmédiánál, hogy az Újmédia és Teletext Kft.-nél Kovács Gergely lett a stratégiai és operatív igazgatóhelyettes, aki egyben a termékfejlesztésért is felel. Róla azt közölték megkeresésünkre, hogy korábban az origo.hu-nál töltött be hasonló munkaköröket.

Nobilis Márton távozása borított fel mindent

Az Újmédia és Teletext Kft.-nél egyébként tavaly ősszel azután kezdődött nagy jövés-menés, hogy októberben a Várhegyi Attila egykori fideszes államtitkár emberének tartott Nobilis Márton ügyvezető (Nobilis Kristóf fia) váratlanul távozott. Ekkor lett a cég ügyvezetője Nagy Antal Zsolt, aki az MTVA produkciós (gyártási) vezetője is egy személyben. (Nagy Antal Zsoltról azt érdemes tudni, hogy korábban a Simicska Lajos médiaérdekeltségei közé tartozó HírTV-nél volt főrendező, majd nem sokkal Simicska és Orbán Viktor emlékezetes tavalyelőtti összeveszését követően az MTVA-nál kapott fontos pozíciót, és lett a közmédiánál tanácsadó, majd produkciós igazgató.)  Ezután a 24.hu egyik cikke nyomán leváltották a cégvezetéstől 5 évre eltiltott Tóth Tamást a felügyelőbizottságból. Néhány nap múlva pedig az is kiderült, hogy a sajtóban csak hírhamisítóként emlegetett Papp Dánielt, az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatóját nevezték ki Tóth Tamás utódjának a felügyelőbizottságba. A változások sora azonban még itt sem ért véget. Mint arról beszámoltunk, Kobza Miklós, az Orbán Viktor Facebook oldalának volt fotósából lett MTVA sajtófőnöke e pozíciójának megtartása mellett az Újmédia és Teletext Kft. tartalomigazgatója lett. Sályi Lőrinc tiszteletbeli konzulból pedig a hirado.hu új főszerkesztője. Már ekkortájt megérkezett egyébként a céghez a volt origós Kovács Gergely, de még csak az újmédia terület új üzlet- és szolgáltatásfejlesztési vezetői posztját kapta meg.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik