Bátky Zoltán, a pcworld.hu online főszerkesztője
Média

Főszerkesztőt cserélt a pcworld.hu

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 02. 03. 14:19

Korábban a témában:

Bátky Zoltán vette át a Project029 Kft.-nél a PC World című informatikai-telekommunikációs magazin magyarországi internetes kiadásának irányítását attól a Madarász Zoltántól, aki 2014-ben lett a pcworld.hu honlap főszerkesztője.

Változott a Project029 tulajdonosi hálója

A Project029 háza táján egyébként meglehetősen nagy személyi mozgások vannak ezekben a hetekben, hiszen a többségi tulajdonukban lévő Story TV-nél a cég többségi és kisebbségi tulajdonosai épp bíróságon csatáznak egymással, sőt több jel is arra utal, hogy a Story TV a TV2 közelébe tart. Erről szóló korábbi cikksorozatunk első részét itt, második részét itt olvashatják. Ezzel függ össze az is, hogy a Project029 többségi tulajdonosa, a már említett 83 éves Tóth Béla, aki eddig egy bizonyos Mazáj Média Kft.-n keresztül volt tulajdonosa a Project029-nek, nemrégiben ezt az áttételes kapcsolódást megszüntette, és közvetlenül lett tag a Project029-ben.

Bátky február elsejétől tölti be az online főszerkesztői pozíciót. Az új vezető az elmúlt években portálunknál, a 24.hu-nál dolgozott a Tech rovat szerkesztőjeként, azt megelőzően a bitport.hu üzleti informatikai portálnál volt, de korábban, még a kiadó előző tulajdonosa alatt már dolgozott az akkor még IDG Magyarországként működő Project029 médiavállalatnál. A Project029, mely a magyarországi PC Worldön és a hozzá tartozó online portálon kívül a Computerworld és a Gamestar magyarországi kiadójaként, valamint a Story 4, a Story 5 és a Galaxy TV-t működtető Digital Media and Communications Zrt. többségi tulajdonosaként is ismert – korábban az IDG nevű amerikai hátterű informatikai médiahálózat magyarországi leányvállalata volt, de pár évvel ezelőtt a céget a nevére vette egy 83 éves budapesti férfi, egy bizonyos Tóth Béla.

A kiadó a legutóbbi ismert pénzügyi évben, 2015-ben 345 millió forint nettó árbevételt és 22 millió forint adózott eredményt produkált.

Közelítik egymáshoz a Gamestart és a PC Worldöt

Honlapjukon a mostani főszerkesztőváltás kapcsán azt írják, hogy miután tavaly külsejében megújult, idén tartalmilag is új irányt vesz a PC World Online, amely a jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni az olvasói segítésére, a gamer PC-k világára és a könnyed, de szakértői tartalomra. Azt is írják, hogy a PC World komoly célokat tűzött ki maga elé. Jobban szegmentálható tematika, könnyedebb, közérthető, mégis szakmai hangvétel és persze a látogatószám növelése a céljuk. Az elsősorban 25-44 éves olvasótáboruk mellett a fiatalabb, gamer korosztály, a Gamestar oldalának aktív felhasználóinak megszólítása is céljuk. Vagyis szavaik alapján úgy tűnik, közelítik egymáshoz a Gamestart és a PC Worldöt, ahol a PC gaminggel kapcsolatos hardverekről, perifériákról is sok szó esik majd.

Célként említették még azt is, hogy több olyan olvasót érjenek el, akik alapvetően nem prioritásként kezelik az informatikai híreket, ám életükben – munkájukban, kommunikációjukban, szociális viselkedésükben –  mind nagyobb szerepet játszanak a modern számítástechnikai és telekommunikációs eszközök és megoldások. Számukra olyan közérthető felületet szeretnének biztosítani, ahol a mély szaktudás nélküli felhasználók tájékozódhatnak mindennapos problémáik megoldási lehetőségeiről, segítséget kaphatnak új eszközök vásárlásához, friss technológiák használatához.

A PC World online átlagosan – a Google adatai szerint – a kiadó közlése szerint havonta 370-380 ezer embert ér el (ez napi 12-13 ezres látogatószámot feltételez), míg a Facebookon 20 ezer közeli táboruk van. Napi hírlevelüket 10 ezres címlistára küldik ki. 2017-ben azonban ezeket a számokat jelentősen növelni kívánják Bátky Zoltán vezetésével, emellett pedig külön hangsúlyt fektetnek majd BTL tevékenységre is a PlayIT szakmai- és médiapartnereként, valamint a HelloWorld (mozgalom a modern informatikai oktatásért) program is rengeteg táborral, szakmai kiadvánnyal segíti majd a hazai IT-szektor problémáit enyhítendő utánpótlásképzés felgyorsulását, hatékonyságának növelését.

(Kiemelt kép: Bátky Zoltán. Fotó: Project029)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.