Média

Kitették a hajléktalanoknak segítő első reklámplakátokat

hajléktalanokat segítő plakát Budapesten
hajléktalanokat segítő plakát Budapesten

Mindössze egy héttel a sajtóban tett bejelentés után máris elkezdték használni a hajléktalanokat segítő civil szervezetek a nekik az egyik közterületi reklámpiaci szereplő (a JCDecaux) által felajánlott, összesen 500 darab ingyenes reklámplakát-helyet. A plakátcégnél elmondták, hogy több civil szervezet épp a 24.hu-n megjelent cikk alapján kereste meg őket, hogy kihasználják a lehetőséget, melynek lényege, hogy a segítő szándékú szervezetek, hatóságok felhasználhatják a cég éppen szabad plakáthelyeit.

A plakátok azért fontosak, mert a hajléktalanokkal való kommunikációt akarják vele elősegíteni az extrém hideg miatt. A hajléktalanok jelentős része ugyanis nem rendelkezik internet, tévé vagy újság-előfizetéssel, azaz a megszokott tömegtájékoztató eszközökön keresztül általában nehezen megszólíthatók.

A mai napig a vállalat összesen 327 darab citylight és 166 óriásplakátot ajánlott fel országszerte. A felhívásra eddig több hajléktalanokat segítő szervezet és egy önkormányzat is jelentkezett, így már kihelyezték a szegedi Híd Egyesülete (9 darab citylight, 16 darab óriásplakát), a Magyarországi Krisna Tudatú Hívők Közössége (91 darab citylight, 30 darab óriásplakát), illetve a Magnet Bank „Adj meleget!” programjának (100 darab citylight, 50 darab óriásplakát) hirdetéseit, de még a héten megjelenik az utcákon a Menhely Alapítvány 127 darab citylight- és 70 darab óriásplakátja is. A Heti Betevő Egyesület és Zugló Önkormányzatának kampánya is hamarosan elindul.

A felhívásra történő jelentkezések száma is folyamatosan nő.

Egységes kreatívokat készítettünk és soron kívül gyártjuk le az anyagokat, tervezzük meg a kampányokat, így a plakátok  rekordsebességgel kerülnek az utcára, hiszen a súlyos mínuszok idején nincs vesztegetni való idő. Bízom benne, hogy az akciónkhoz minél több szervezet csatlakozik a következő hetekben, hogy segíthessen a leginkább rászorulókon

– mondta el Samu Tímea, a JCDecaux Hungary Zrt. társvezérigazgatója.

A vállalat egyébként még most is várja a nagy hidegben az utcákon élőknek segíteni akaró szervezetek jelentkezését.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik