Média

17 év után hagyja ott a Tényeket

Nádas Gergely is elmegy a a TV2 hírműsorától, a Tényektől. Pedig azt tervezte, 80 évesen innen viszik el az idősek otthonába.

A 24.hu információja szerint újabb névvel bővül a TV2 hírműsorától, a Tényektől távozók sora. Nádas Gergely ugyanis 17 év és 5 hónap után a minap búcsúlevélben köszönt el az Andy Vajna kormánybiztos által 2015-ben, piaci hírek szerint 20 milliárd Ft körüli összegért  felvásárolt csatorna munkatársaitól.

Az értesüléseinket a TV2-nél dolgozó forrásaink is megerősítették.

Kiemelték, hogy Nádas mindössze 21 éves volt, amikor az első anyaga lement a Tényekben, gyakorlatilag a szerkesztőségben nőtt fel. A 17 év alatt szerkesztők jöttek-mentek, tulajdonosok váltották egymást, de ő mindig a gépnél ült. Úgy tervezte, hogy 80 éves korában innen viszik el valamelyik idősotthonba.

Nádas Gergely 1999 szeptemberében kezdett a tévétársaságnál mint riporter. Emellett egy idő után a tenyek.hu honlap főszerkesztője is volt, egészen 2016 áprilisáig, amikor átalakították a Tények és így az online működését is. Pályáját a szakember 1997-ben a Média 6 Rádiónál és a VTV Szeged stúdiójában kezdte. Előbbinél 1998-ig, utóbbinál 1999-ig dolgozott. Ekkor igazolt át a TV2-höz, ahonnan most elköszönt.

Arról, hogy Nádas a továbbiakban hol folytatja pályafutását, egyelőre nincs tudomásunk.

A hírműsor környékén egyébként elég nagy a jövés-menés azóta, hogy a Story magazintól átigazoló Kökény-Szalai Vivient tavaly a hírterület felelősévé nevezték ki. Nemrég például Pachmann Péter is távozott a Tényektől, ahol közel húsz éven át dolgozott, és inkább a Mokkába ült át, de állítólag csak azért, hogy többet tudjon a gyerekeivel foglalkozni. A napokban azt is megírtuk, hogy a csatornához igazolhat Nika György, aki egyszer már dolgozott a TV2-nél. Nika is megerősítette a 24.hu-nak, hogy járt a Róna utcában, illetve tárgyalásokat folytatnak, de azt is mondta, hogy más csatornákkal is tárgyal még, tehát semmi sem dőlt még el. Megszólalt később Kökény-Szalai Vivien is, aki szintén elismerte a tárgyalások tényét, de azt mondta, Nika biztosan nem főszerkesztő lesz a Tényeknél.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik