Média

Újabb változás a Népszava és a Vasárnapi Hírek kiadójánál

Grim Mária, XXI Század Média Kft.
Grim Mária, XXI Század Média Kft.

Január 9-től Grim Mária lett a kereskedelmi és PR-igazgatója a Szabad Földet, a Vidék Ízét, a Diéta és Fitneszt valamint a Turning Points éves kiadványt jegyző Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó Kft.-nek illetve a Vasárnapi Híreket és a Népszavát kiadó XXI. Század Média Kft.-nek.

Grim Mária, aki házassága előtt még Menyhárt Mária néven volt a médiapiac ismert szereplője, 2003-tól nyolc éven át már irányította hirdetési igazgatóként a Geomédia Zrt. (a Vasárnapi Hírek volt tulajdonosának) sales szakmai tevékenységét, azt követően került az Integrált Média Megoldások élére. Vezetése alatt lett a Geomédia Kiadó portfólióját és egyéb médiumokat is kezelő sales house az akkori hirdetési szektor stabil szereplője a print, az online és a rádiós piacon egyaránt. A szakember ezután rövid időre eltávolodott az üzletágtól, most azonban visszatérve a jövőben a két kiadó kereskedelmi kiemelt ügyfelei és a PR terület irányítása tartoznak hozzá, derül ki a cég tájékoztatásából.

A Népszavát és a Vasárnapi Híreket tavaly decemberben vásárolta meg Puch László volt MSZP-pénztárnok a Geomédiától, mely eredetileg a liechtensteni XXI Century Invest AG-nak adta volna a lapokat. Ez a fejlemény egyébként azért is érdekes volt, mert Puch korábban is médiatulajdonos volt, többek között övé volt a Vasárnapi Hírek, sőt egyes befektetők szerint eladóként tárgyalt velük a tavalyi év első felében a Népszava eladásáról is. Puch azonban a 24.hu-nak decemberben tagadta, hogy a Népszavának is tulajdonosa lett volna korábban, vagyis szerinte nem igaz, hogy önmagától vette meg a lapot az osztrák cégen keresztül, bár azt elismerte, évtizedeken át segítette a lap finanszírozását “hol így, hol úgy”.

Egyébként éppen most írunk arról is, hogy Puchék összesen 1,1 milliárd Ft-ot fektettek be a médiaiparba tavaly.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik