Grim Mária, XXI Század Média Kft.
Média

Újabb változás a Népszava és a Vasárnapi Hírek kiadójánál

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 01. 11. 13:37

Korábban a témában:

Január 9-től Grim Mária lett a kereskedelmi és PR-igazgatója a Szabad Földet, a Vidék Ízét, a Diéta és Fitneszt valamint a Turning Points éves kiadványt jegyző Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó Kft.-nek illetve a Vasárnapi Híreket és a Népszavát kiadó XXI. Század Média Kft.-nek.

Grim Mária, aki házassága előtt még Menyhárt Mária néven volt a médiapiac ismert szereplője, 2003-tól nyolc éven át már irányította hirdetési igazgatóként a Geomédia Zrt. (a Vasárnapi Hírek volt tulajdonosának) sales szakmai tevékenységét, azt követően került az Integrált Média Megoldások élére. Vezetése alatt lett a Geomédia Kiadó portfólióját és egyéb médiumokat is kezelő sales house az akkori hirdetési szektor stabil szereplője a print, az online és a rádiós piacon egyaránt. A szakember ezután rövid időre eltávolodott az üzletágtól, most azonban visszatérve a jövőben a két kiadó kereskedelmi kiemelt ügyfelei és a PR terület irányítása tartoznak hozzá, derül ki a cég tájékoztatásából.

A Népszavát és a Vasárnapi Híreket tavaly decemberben vásárolta meg Puch László volt MSZP-pénztárnok a Geomédiától, mely eredetileg a liechtensteni XXI Century Invest AG-nak adta volna a lapokat. Ez a fejlemény egyébként azért is érdekes volt, mert Puch korábban is médiatulajdonos volt, többek között övé volt a Vasárnapi Hírek, sőt egyes befektetők szerint eladóként tárgyalt velük a tavalyi év első felében a Népszava eladásáról is. Puch azonban a 24.hu-nak decemberben tagadta, hogy a Népszavának is tulajdonosa lett volna korábban, vagyis szerinte nem igaz, hogy önmagától vette meg a lapot az osztrák cégen keresztül, bár azt elismerte, évtizedeken át segítette a lap finanszírozását “hol így, hol úgy”.

Egyébként éppen most írunk arról is, hogy Puchék összesen 1,1 milliárd Ft-ot fektettek be a médiaiparba tavaly.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.