Média

Műsorvezetőt vett fel a Facebook

Campbell Brown. Fotó: Facebook
Campbell Brown. Fotó: Facebook
Campbell Brown volt televíziós műsorvezető a Facebookhoz igazol. Egy teljesen új pozíciót kapott.

Campbell Brown volt televíziós műsorvezető irányítja majd a hír területet a Facebooknál – írta meg több külföldi hírforrás Brown pénteki Facebook-postja alapján. Az ex-tévés feladata lesz, hogy az újságírókkal és különböző szervezetekkel szorosabbra fűzzék az együttműködést, illetve javítsák annak hatékonyságát.

Minderre azért is van szükség, mert jelenleg eléggé feszült a viszony a hírmédia képviselői és a közösségi oldal között, amit szeretnének elsimítani.

Campbell Brown korábban az NBC Newsnál volt tudósító, valamint a CNN-nél műsorvezető.

A feladata most az lesz, hogy jó partneri viszonyt alakítsanak ki és ápoljanak az újságírókkal, és az őket foglalkoztató szervezetekkel.

Ez a pozíció egyébként nem létezett eddig. A feladatkör azért is fontos, mert a Facebook úgy lett a világ legnagyobb médiavállalata, hogy valójában önmaga nem gyárt saját tartalmakat, hanem más médiavállalatok által előállított tartalmak segítségével tesz szert hatalmas profitra. A médiavállalatok rá vannak utalva a közösségi oldal használatára, de a közösségi oldal sem létezhetne a médiavállalatok nélkül.

Nem főszerkesztő lesz

A Facebookot az elmúlt időszakban nagyon sok bírálat érte emiatt, hogy túl nagy teret biztosít álhíreknek – például sokan részben ezzel is magyarázzák, hogy Donald Trumpot választották meg az Egyesült Államok elnökének -, miközben Zuckerbergék olyan ikonikus fotókat cenzúráztak, melyek fontos társadalmi problémákra hívták fel a figyelmet. A Facebook a bírálatok hatására már tett néhány lépést az álhírek ellen, és elkezdett együtt dolgozni különböző szervezetekkel, ami nem is csoda, hiszen már uniós fellépést is kilátásba helyeztek velük szemben. A most felvett Brown viszont nem főszerkesztő lesz a Facebooknál, ahogyan arra egyesek szerint szükség lenne (mások épp ezt tartanák aggályosnak), azaz a volt tévés nem vesz részt konkrét tartalmi döntésekben, vagyis abban, hogy milyen információknak biztosítanak teret a közösségi oldalon, és minek nem. Az új vezető inkább a kapcsolatok ápolására fordítja majd idejét.

Egyébként az amerikai média azt is kiemelte, hogy Campbell Brown meglehetősen kritikus volt Donald Trumppal szemben az elnökválasztási kampány során. De állítólag nem ezért foglalkoztatják, hanem mert jó ismerője a médiaipar működésének, és korábbi munkáinak köszönhetően jó kapcsolatai vannak a média képviselőivel.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik