Média

Az összes Grand Slam-meccset közvetíti idén az Eurosport

Eurosport - tenisz
Eurosport - tenisz
Közel ezer órányi Grand Slam tenisz várja a rajongókat idén a sportcsatornán.

Murray, Djokovic, Kerber, Williams. A teniszvilág felsorolt legnagyobb csillagai mint láthatóak lesznek 2017-ben az Eurosporton játék közben, idén először ugyanis mind a négy Grand Slam-tenisztornát közvetíti Európában az Eurosport tévécsatorna.  A  tévés teniszközvetítések sora már januárban az Australian Opennel kezdetét veszi, és 2017-ben a csatorna közel ezer órányi „csúcsteniszt” közvetít élőben a tévében valamint az Eurosport Player online felületen, bemutatva a Grand Slam-tornák összes meccsét az összes pályáról.

Olyan világhírű szakértők osztják majd meg egyedi meglátásaikat, elemzéseiket a meccsekről az év során mint Mats Wilander, Barbara Schett, Alex Corretja és Patrick Mouratoglou, akik az Eurosport nemzetközi közvetítéseit vezetik majd. A teniszrajongók számára újabb csemege, hogy az idei első Grand Slam tornán Melbourne-ben visszatér a képernyőre a karizmatikus teniszcsillag, John McEnroe az Eurosport önjelölt Megmondóembereként. Boris Becker (Németország), Conchita Martinez (Spanyolország), Mary Pierce (Egyesült Királyság), Henri Leconte (Franciaország) és Marion Bartoli (Franciaország) pedig a helyi szakértelmet biztosítja az Eurosport közvetítései során.

Nagyon élvezzük a lehetőséget, hogy 2017-ben a Grand Slam közvetítéseinket teljesen új szintre emelhetjük. Eddig példátlan részletességű beszámolót nyújtunk a Grand Slam-tornákról a világ talán legjobb szakértőinek közreműködésével

– mondja Mats Wilander.

„Figyelemre méltó év volt 2016 a tenisz szempontjából, hiszen mind Andy Murray, mind Angelique Kerber tavaly állt először a világranglista élére karrierje során. Az idei év azonban még ennél is izgalmasabb lehet. Djokovic, Wawrinka és Serena Williams – mindannyian Grand Slam tornagyőztesek 2016-ban – minden bizonnyal szorosan a nyomukban lesznek, az Eurosport pedig vetélkedésük minden mozzanatát követi majd Melbourne-ben, Párizsban, Wimbledonban és New Yorkban. És akkor még a tenisz olyan csillagait nem is említettük, mint Rafa Nadal vagy Roger Federer” – tette hozzá Mats Wilander.

A férfiaknál az idei év újfent Djokovic és Murray párharcáról szólhat, szerintem köztük dőlhet el a világelsőség, de Nadal és Federer is okozhat még meglepetéseket, ha megtalálják régi formájukat. A hölgyeknél nyitottabb a verseny, itt az lehet nagy kérdés, hogy Serena William fel tudja-e annyira szívni magát, hogy begyűjtse karrierje 23-ik Grand Slam győzelmét, ami abszolút rekord lenne a modern tenisz történetében

– véli Köves Gábor, a magyar Davis Kupa csapat frissen kinevezett kapitánya, az Eurosport magyarországi szakkomentátora.

Az Eurosport televíziós közvetítéseinek zászlóshajója a Mats Wilander és Barbara Schett által vezetett Game, Set & Mats elemzőműsor lesz. A Grand Slam tornák első napjától esténként képernyőre kerülő félórás showműsor aprólékosan elemzi az aznapi meccseket, miközben mérlegeli a másnapi legérdekesebb párosítások esélyeit.

A kiterjesztett valóság technológiák használata – mint például a 3D Universe – tovább erősítik a 2017-ben ismét képernyőre kerülő The Coach-ot. A Serena Williams szuperedzője, Patrick Mouratouglou által vezetett The Coach a Game, Set & Mats keretein belül eddig soha nem látott mélységben elemzi majd a játékosok stratégiáit, a meccsek során hozott döntéseiket, miközben szakértői szempontból vezeti fel az elkövetkező meccseket minden Grand Slam tornán.

Visszatér a Megmondóember

Senki sem lehet biztonságban, amikor John McEnroe önjelölt Megmondóembereként kipécézi a pályán – és pályán kívül – történt legjobb akciókat. A nyolcrészes sorozatot az Australian Open ideje alatt a Game, Set & Mats műsor keretein belül, illetve az Eurosport digitális és közösségimédia-felületein lehet majd látni. 2017-ben egy Grand Slam-torna nem csupán két hétből áll: a nézők még több drámát láthatnak kibontakozni a képernyőkön, hiszen az Eurosport az Australian Open és a Roland Gaross selejtezőit is közvetíti majd, előbbi esetében először.

Emellett a teniszrajongókat az Eurosport egyedülállóan készíti fel a Grand Slam-tornák izgalmaira: a csatorna a Brisbane International (január 1-jétől), a Perth-i Hopman Cup (január 1-jétől), a Qatar Open (január 2-tól) és a Sydney Apia International (január 8-tól) versenyeket is közvetíti a melbourne-i fő esemény január 16-i indulása előtt.

Az Australian Opent, a Roland Garrost és az US Opent a Wimbledoni tornával együtt Európa-szerte 25 országban közvetíti az Eurosport: Albánia, Örményország, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Észtország, Finnország, Magyarország, Izland, Koszovó, Lettország, Litvánia, Macedónia, Moldova, Montenegró, Hollandia, Norvégia, Románia, Oroszország, Szerbia, Szlovénia, Svédország, Ukrajna, Egyesült Királyság (döntők és napi összefoglalók)

2017 Grand Slam naptár (főtábla időpontok):

Australian Open, Melbourne, Ausztrália. 2017. január 16. -29.

Roland Garros, Párizs, Franciaország. 2017. május 28.-június 11.

Wimbledon, London, Egyesült Királyság. 2017 július 3-17.

US Open, New York, USA. 2017. augusztus 28.-szeptember 10.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik