Média

Végül januárra is kódolatlan maradt az RTL Spike

RTL Spike
RTL Spike

Idén januárra is meghosszabbították az Antenna Hungária és a Viacom médiavállalat közötti együttműködést, így továbbra is ingyenesen, kódolatlanul fogható a tavaly indult, főként fiatal felnőtteknek szóló RTL Spike csatorna – derül ki a mindigtv.hu honlapról.

Eredetileg a kódolatlan időszak csak idén január 2-ig tartott volna, de ezt meghosszabbították január 31-ig az állami műsorszóró cég 750 ezer háztartásban tető- és szobaantennával elérhető MinDig TV földfelszíni digitális műsorszóró rendszerének nézői számára.  Január 31-ét követően viszont a csatorna már fizetős lesz, a MinDig TV Extra Aktív+ csomagjában, a 64. programhelyen lesz elérhető.

A Spike az Egyesült Államokban már sikeres kábelcsatorna, melynek európai bevezetésében Magyarország az elsők között van. Az idehaza RTL Spike néven indult, főként fiatal felnőtteknek szóló csatornán sikersorozatok, idehaza még nem látott tartalmak és hazai gyártású műsorok egyaránt helyet kapnak.

A MinDig TV nézői az egyhónapos ingyenes időszakban az RTL Spike-on olyan szórakoztató jellegű programokkal és sorozatokkal találkozhatnak mint például A visszatérők, a Sötét árvák, Top Gear, Bellator MMA, valamint az RTL Spike bemutatja: Playback párbaj című saját gyártású műsor.

Az RTL Spike különlegessége, hogy annak tartalmait nevével ellentétben nem az RTL Magyarország, hanem a Music Televisiont és több más tévécsatornát működtető Viacom médiavállalat gyártja, egy, az RTL-lel kötött együttműködési megállapodás értelmében, bár a reklámidőt az RTL 100 százalékos leányvállalata, az R-Time reklámértékesítő ház (sales house) árulja a médiaügynökségeken keresztül a hirdetőknek. Az RTL-nél egyébként eddig nagyon elégedettek az együttműködéssel, egy tavaly decemberi sajtóbeszélgetésen Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója és Kolosi Péter programigazgató vezérigazgató-helyettes azt mondta, hogy egyelőre terv feletti számokat produkál az új tévé. Persze hosszabb távú következtetéseket majd csak a kódolatlan időszak végével, illetve az új kábelszolgáltatókkal kötött megállapodások hatályba lépése után lesz érdemes lesz levonni.

Az RTL Spike az E jelű multiplexen fogható a 64. csatornán az Antenna Hungária féle rendszeren. A vétellel kapcsolatos információ a www.mindigtv.hu/lefedettseg oldalon található. Abban az esetben, ha a felhasználó nem látja a csatornákat a programlistában, egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken.

 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik