Média

Távozott a Spéder-birodalom egyik főszerkesztője

Eddigi főszerkesztője nélkül maradt a Spéder Zoltán féle CEMP médiacsoporthoz tartozó Divany.hu és a Port.hu is, tudta meg a 24.hu.

Információink szerint egy ma délelőtti szerkesztőségi értekezleten bejelentették, hogy már nem Zappe Gábor, a Spéder Zoltán üzletember nevével fémjelzett, az Index.hu-t is működtető CEMP (Közép Európai Médiaszolgáltató Zrt.) portfóliójába tartozó port.hu és divany.hu oldalak főszerkesztője. Az okokat illetően a jelenlévő újságíróknak forrásunk szerint állítólag nem mondtak többet, a volt vezető neve mindenesetre alig pár órával később már nem is szerepel az említett oldalak impresszumában.

Zappe Gábor. Fotó: facebook
Zappe Gábor. Fotó: Facebook

A fejlemény kapcsán telefonon kerestük meg Zappe Gábort, aki az értesülést megerősítve annyit mondott, hogy közös megegyezéssel váltak el útjaik a cégtől. Többet nem kívánt hozzáfűzni. Azért rákérdeztünk még arra is, hogy az oldal működik-e tovább, csak más szerkesztővel, mire annyit mondott: “gondolom”. Andacs Botond lapigazgatót is felhívtuk, ő még kevésbé volt beszédes: annyit mondott, hogy a fejleményt nem kívánja kommentálni.

Az újságírói pályáját 1994-ben kezdő Zappe Gábor 17 évvel ezelőtt, 2000-ben kezdett el dolgozni a CEMP csoport jogelődjénél, eleinte az Indexnél volt a politikai rovat vezetője, majd később főszerkesztő-helyettes lett. 2006-tól a szintén CEMP-es Velvetet irányította, de ezt a tavalyi év nyarán leadta, viszont mellette 2011 óta a Dívány főszerkesztője volt, amit egészen mostanáig tovább vezetett. Emellett a port.hu programajánló portálnak is ő volt a főszerkesztője. Nevéhez fűződik egyébként a meglehetősen kattintékony “villantás” szó meghonosítása a magyar sajtónyelvben.

Arról egyelőre nincs tudomásunk, hogy Zappe hol folytatja pályafutását.

Nagy változások vannak manapság a CEMP-nél

A CEMP csoportnál elég nagy átalakulások vannak mostanság. Spéder Zoltán tavaly októberben például eladta az egyik legjobb pénzügyi teljesítményt nyújtó oldalát, a portfolio.hu-t, valamint a penzcentrum.hu és az agrarcentrum.hu-t működtető céget, nem sokkal később pedig távozott az Index.hu igazgatóságából Balogh Gabriella, aki egyébként a felvásárlóként megjelent cég egyik tulajdonosa is. Amióta pedig CEMP-X Online Zrt. néven hozott létre új vállalkozást Spéder, sokan azt találgatják, megválik-e az Orbán-kormánnyal korábban jó kapcsolatot ápoló, de egy ideje – Simicska Lajoshoz hasonlóan – kegyvesztetté vált üzletember más médiaérdekeltségeitől, köztük akár az Indextől is.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik