Média

Díjat kapott Bochkor Gábor, az RTL Klub, a TV2 és még sokan mások

Tegnap este kiderült, kiket szavaztak a televíziós és rádiós műsorkészítés fejlődésének támogatására létrehozott Rádiós és Kamera Korrektúra  különböző kategóriáinak győzteseivé.

Idén közel száz pályázat érkezett mintegy 22 médiumtól az idén ötödik alkalommal átadott Rádiós és Kamera Korrektúra díj keretében.

Díjazott rádiósok

A Rádiós Korrektúra díjon belül nyolc kategóriát indítottak. A tényfeltáró riportok közül a 89,5 Music FM Délutáni Roadshow-jának Az ember közös című adása lett a legjobb, információs hírmagazin kategóriában pedig a Rádió Dabas Térségi Naplója bizonyult a legjobbnak.

A Kulturális magazin kategória díját a Bocskai Rádió Történelem dióhéjban című adása nyerte el, a hangjátékok közül a Magyar Katolikus Rádió – Buszmegálló – avagy mikor jön a hathúszas című produkciója bizonyult a legjobbnak.

A portré és közösségek bemutatása kategória győztese a Hit Rádió Médiaszolgáltató Hétköznapi hősök című adása lett, a szórakoztató reggeli műsorok között a Music FM Magyar Ig-Nobel-díjasok adása nyert. A rádiós arculatok közül a Sunshine FM-é volt a legjobb a zsűri szerint, míg a közönségdíjat tavaly után idén is a Music FM műsorvezetője, Bochkor Gábor kapta.

Budapest, 2016. december 20. A 2016-os Rádiós Korrektúra és Kamera Korrektúra díjak nyertesei a Boscolo Budapest szállodában tartott ünnepségen 2016. december 20-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
A 2016-os Rádiós Korrektúra és Kamera Korrektúra díjak nyertesei a Boscolo Budapest szállodában tartott ünnepségen tegnap. MTI Fotó: Illyés Tibor

Díjazott tévések

Kamera Korrektúra elismeréseket hat kategóriában osztottak ki. Hír-hírháttér kategóriában az RTL KLub Szexuális zaklatás a gyermekotthonban című műsora volt a legjobb a zsűri szerint, a portrék és dokumentumfilmek között a TV2 Magyar csapat – “még 50 perc” alkotása nyerte az első díjat. Kulturális, ismeretterjesztő, tudományos műsorok kategóriában a Spektrum Brutális biológia sorozata második évadjának első része nyerte az első helyezést, a szórakoztató és zenei műsorok közül a TV2-n futó Sztárban sztár negyedik évadját ítélték a legjobbnak.

A tv-filmek, tv-játékok közül a zsűri az RTL Klub Válótársak című produkciójának ítélte a kategóriagyőzelmet, a tv- vagy műsorarculatok közül a Comedy Centralon látható két animációs sorozat, a South Park, illetve a Family Guy promóciója megosztva kapta az első helyezést – derült ki a díj szervezőinek MTI-hez eljuttatott közleménye alapján.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik