Média

Tovább nyomul a TV2 csoport: HírTV helyett Izaura

Újabb műsorterjesztő szolgáltatókhoz kerülnek be az új Vajna-csatornák. Többek között a PR-Telecomhoz, mely épp a napokban döntött úgy, hogy megszünteti a Simicska-féle HírTV műsorjelének továbbítását.

Pénteki közleményében azt írja a TV2 Média Csoport, hogy decembertől az eddig meglévő csatornái mellett minden további csatornája fokozatosan elérhetővé válik a UPC Direct portfóliójában, így január közepéig teljes lesz a kínálat. (A kormánybiztos tévétársasága idén több új tévécsatornát is indított, így a TV2 főcsatornán kívül már 9 darab tévéje van, sőt további 6 csatorna indítását tervezi a közeljövőben.)

Az is kiderül a tájékoztatásból, hogy 2017 januárjától a PR-Telecom szintén továbbítja az összes új Vajna-csatornát, a már elérhető Spíler TV és Izaura TV mellett. (Mindez egybeesik azzal, hogy a kormányfővel barátságát megszakító Simicska Lajos HírTV-je viszont kikerül a PR-Telecom kínálatából.)

A Spíler TV 2016. november 29-től a Magyar Telekomnál is fogható, 2017 elejétől azonban minden új, a TV2 csoporthoz tartozó csatornával kiegészül a kínálat. Emellett a UPC Magyarország digitális kábeltelevízió szolgáltatásában már indulástól, a Telenor MyTV kínálatában decembertől elérhetőek a TV2 Csoport csatornái.

A TARR kábeltelevízió és TARR MobilTV, valamint az Invitel digitális kábeltelevízió és IPTV 2017 januártól minél szélesebb ügyfélkörhöz juttatják el a TV2 Csoport portfólióját, a már elérhető Spíler TV és Izaura TV mellett. (Az Invitel épp nemrégiben döntött úgy, hogy kiveszi kínálatából az összes, a Discovery Networkshöz tartozó televíziót, például a jövőre a Bundesliga meccseket exkluzív módon közvetítő Eurosportot.)

Az Antenna Hungária MindigTV Extra szolgáltatásában 2016 novembertől megtalálható a Spíler TV, 2017 januárjától pedig további két új csatornával bővül a kínálat. (Mint megírtuk, a Humor+ és a Kiwi csatornák tesztsugárzása éppen tegnap el is kezdődött.) Az Antenna Hungária és a többi szolgáltató annak ellenére bővítette a kínálatát a kormánybiztos tévéivel, hogy az állami tulajdonú Antenna Hungária vezetője – csakúgy mint a többi jelenlévő műsorterjesztő cég képviselője – az idén tavaszi Media Hungaryn még azt mondta, nincs hely a MinDig TV rendszerein a TV2 új csatornáinak.

Nyomulás ide vagy oda, a TV2-nél éppen meg kell küzdeniük azzal, hogy nem tudták még használatba venni az új tévéstúdiót, ami nem könnyíti meg a műsorgyártást a cégnél. Ez egy rég óta tervezett műsor, az 1/1 Azurák Csabával elindítását, valamint a meglévő Tények és Mokka megújítását is akadályozza.

(Kiemelt kép: Andy Vajna kormánybiztos, a TV2 Média Csoport és a Rádió 1 tulajdonosa. Fotó: MTI)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik