Média

Feszültségeket szült a TV2-nél a stúdióprobléma

Információink szerint a TV2 több műsora, például a Mokka és a Tények is új stúdiódíszletbe költözne, de nem készült el a kitűzött időpontra az új stúdió. Ez elég komoly problémákat okoz a kereskedelmi tévének és munkatársainak, és már nem is csak Azurák Csabának, aki idén év eleje óta részben emiatt sem szerepelhetett tévéképernyőn. A stúdióval kapcsolatos problémák is vezethettek el a gyártási igazgató távozásához.

Néhány napja megírtuk: tovább csúszik Azurák Csaba új, 1/1 Azurák Csabával című új közéleti műsorának indulása, melyet azután ígértek be az egykori hírigazgatónak, hogy megérkezett az év elején a tévétársasághoz Kökény-Szalai Vivien, illetve átalakult a Tények, ahol az RTL Klub Fókusz című műsorától átcsábuló Gönczi Gábor ült be a Magyarországra visszatérő, szintén egykori RTL-es Marsi Anikó társaságában Azurák helyére műsorvezetőnek a hírműsorba. (A TV2-nél idén augusztusban portálunknak mondták el, hogy az idén őszi műsorterveikben szerepel az 1/1 Azurák Csabával, sőt azt írták, hogy javában zajlik az indulás előkészítése.)

A fentiek ellenére idén már biztosan nem indul el a műsor, amit az is alátámaszt, hogy Azurák pár napja azt nyilatkozta a TVR Hét című műsorújságnak, hogy január 5-én kerülhet újra képernyőre.

Egy forrásunk viszont azt állítja, hogy január 5-én sem tud elindulni a műsor. Ennek okaként azt jelölte meg, hogy nem készült el határidőre egy új tévéstúdió, ahonnan például a Mokka, a Tények és az új Azurák-műsor is jelentkezne.

A gyártási igazgatót okolták

A stúdió átadásának késedelme kapacitásbeli gondokat és ezáltal újabb feszültségeket okoz az Andy Vajna féle médiavállalatnál. Forrásunk úgy tudja, hogy legalább további egy héttel csúszik az új stúdió beüzemelése. Így a Tények és a Mokka megújulása, valamint az 1/1 Azurák Csabával indulása is halasztódik. Az új stúdióban ugyanis csak január 9-én kezdődik majd a munka.A stúdióépítéssel kapcsolatos problémák forrásunk szerint jelentős szerepet játszhattak abban is, hogy Pumer Imre gyártási igazgató távozott a héten a TV2-től. Cégen belül ugyanis állítólag Kökény-Szalai Vivien az RTL-től érkező Pumert okolta a stúdió átadása miatti bonyodalmak miatt.

Az új stúdió átadásának késedelme egyébként azért is kellemetlen, mert az örök rivális RTL Klub már idén októberben meg tudta újítani a stúdióit, azokat a legmodernebb technológiákkal és eszközökkel szerelték fel.

A 24.hu természetesen többször is írásban kereste az ügyben a TV2 sajtóosztályát, hogy az új stúdióról és az 1/1 Azurák Csabával műsor indulásával kapcsolatos csúszás okairól érdeklődjünk, de sürgetésünk ellenére több napig máig sem kaptunk erre választ.

(Amennyiben mégis választ kapunk, cikkünket természetesen frissítjük.)

(Kiemelt kép: a TV2 Mokka című reggeli műsorának stúdiója)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik