mediaworks
Média

Menesztették nyolc megyei lap főszerkesztőjét

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 12. 01. 11:38

A felcsúti Mészáros Lőrinchez is kötődő Opimus Press által felvásárolt Mediaworks lapkiadó folytatja a kiadó strukturális átalakítását.  Ennek részeként Liszkay Gábor elküldte a megyei lapjaik eddigi főszerkesztőit.
Korábban a témában:

A Mediaworks honlapjáról derült ki, hogy december 1-jei hatállyal a kiadó az alábbi személyeket nevezte ki főszerkesztőknek a felsorolt nyolc megyei lap élére.

  • 24 Óra: Takács Zoltán
  • Somogyi Hírlap: Lengyel János
  • Új Dunántúli Napló: Fülöp Zoltán
  • Tolnai Népújság: Finta Viktor
  • Petőfi Népe: Ökrös Csaba
  • Békés Megyei Hírlap: Pocsaji Richárd
  • Új Néplap: Király Ernő
  • Heves Megyei Hírlap: Kühne Gábor

Ezt a kiadó strukturális átalakításával magyarázták. Közölték, hogy a megyei napilapok területén a főszerkesztő-kiadóvezetői és a felelős szerkesztői munkakör megszűnik. A napilapok élén ezentúl csak főszerkesztők állnak, akiknek a munkáját egy-egy irodavezető segíti.

Bejelentették, hogy egyúttal távozik a Mediaworkstől Póré László, Ficsór János, Nánási János, Nimmerfroh Ferenc, Czene Attila és Porcsin Zsolt, akiket Liszkay Gábor vezérigazgató a mai nappal felmentett a munkavégzés alól.

A Mediaworks nemrégiben lett a felcsúti Mészáros Lőrinc polgármesterhez kötődő Opimus Press Zrt. 100 százalékos leányvállalata, mely idén szeptember végén vásárolta fel a megyei lapokat kiadó Pannon Lapok Társaságát (PLT),és ezzel Magyarországon a második legnagyobb árbevételű médiavállalattá vált.  A Mediaworks adta ki korábban a Népszabadságot, de azt egy héttel a PLT felvásárlása után, idén október 8-án bezárták, a lap újságíróit kizárták az épületből, a lap internetes archívumát (beleértve a Rogán Antal helikopteres utazásáról és a Matolcsy György jegybankelnök ügyeiről szóló írásokat is), pedig elérhetetlenné tették a publikum számára. Azóta többek között a Világgazdaság és a Nemzeti Sport élén is főszerkesztőváltás volt, mindkét pozícióba a jobboldalhoz kötődő személyek érkeztek. A Világgazdaság élére például Deák Bálintot, a Magyar Idők volt munkatársát nevezték ki, a Nemzeti Sport élére pedig a felcsúti Puskás Akadémia főkommunikátorát, Szöllősi Györgyöt, aki ezután egy interjúban jelezte, nemzetivé alakítaná át a Nemzeti Sportot.

A megyei lapok áthangolását már egy múlt heti eset is jól mutatta: a Heoltól a Beolig a Mediaworks valamennyi megyei lapjának internetoldala azonos időpontban közölt Orbán Viktor miniszterelnökkel interjút, ahogyan a Világgazdaság is.

A Mediaworkshöz tartozó Világgazdaságtól (közös megegyezéssel) az a Csabai Károly is távozni kényszerült, aki az MNB-elnök és a jegybank ügyeiről írt cikksorozatot. (A Matolcsy Györggyel foglalkozó cikkei közül van, aminek levették a linkjét, legalábbis a 444.hu szerint.)

A Mediaworks átalakításáról, a további személycserékről erre a linkre kattintva olvashatja el megelőző cikkeinket.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.