Média

Új kézben a váci Ipress nyomda

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 11. 28. 17:25

Immáron az Euro-Druckservice AG magyarországi leányvállalatának tulajdonában van a váci Ipress Center nyomda.
Korábban a témában:

A Zrínyi Nyomda Zrt., a német Euro-Druckservice AG (EDS) hazai leányvállalata hétfőn bejelentette, hogy megszerezte a Fastrock Kft.-n keresztül Magyarország meghatározó heat set magazinnyomdája, a váci Ipress Center 100 százalékos tulajdonrészét.

A bejelentés értelmében a tulajdonosváltás várhatóan nem változtatja meg sem az Ipress Center, sem a Zrínyi Nyomda mindennapos működését, a vásárlás ugyanakkor lehetőséget biztosít a szervezetek hatékonyabb összehangolására és ezáltal mindkét vállalat ügyfélkörének jobb kiszolgálására.

A felvásárláshoz idén szeptemberben a GVH-engedélyét is megszerezték. A létrejött akvizíció célja, hogy az Európa öt országában már jelenlévő, 2007-ben a magyar piacra a Zrínyi Nyomda megvásárlásával belépő EDS és az Ipress Center erősíteni tudja exportképességét, és megfelelő kapacitást biztosítson az európai versenypiac igényeihez. Ahogy azt a GVH megállapította, az EDS csoport elsősorban a szórólap-nyomtatási piacon aktív, míg az Ipress Center a magazingyártásban tölt be jelentős szerepet, így az összeolvadás nem befolyásolja a piaci feltételeket. Ugyanakkor a vásárlás további lépés a magyar nyomdaipar konszolidációjában, a szinergiák kihasználásával pedig növelhető a hatékonyság és javítható az ügyfelek számára nyújtott szolgáltatás. Az EDS csoport Európa egyik legjelentősebb nyomdai cégcsoportja, mintegy 230 millió euró árbevételt ért el a 2015-ös üzleti évben és 1400 munkatársat foglalkoztat Németországban, Csehországban, Lengyelországban, Romániában és Magyarországon.

Az EDS számára kiemelt jelentőségű, hogy a nyomdák Magyarországon eddig már elért eredményeire építkezhessen, ezért fontosnak tartja, hogy továbbra is megőrizze ügyfelei és munkatársai bizalmát.

A felek az akvizíció összegét nem kívánják nyilvánosságra hozni.

(Kiemelt képen: munkában az Ipress váci nyomdája. A fotó a cég honlapjáról származik.)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.