Média

Ismét változott a Klubrádió igazgatóságának összetétele

Klubrádió
Klubrádió
Új tag került be a bíróság által korábban 5 évre eltiltott Megyeri András Jonatán helyére a Klubrádió Zrt. igazgatóságába. Az utódnak, Udvardi Gábornak a Fideszhez közelebb álló EMIH Budapesti Hitközség egyik cégében is fontos szerepe van.

Új taggal bővült a bíróság által korábban 5 évre eltiltott Megyeri András Jonatán helyett a Klubrádió Zrt. igazgatósága, mely ezáltal ismét három fősre egészült ki. Az új IT-tag ugyanaz a 29 éves Udvardi Gábor, aki a rádió résztulajdonosánál, a Brit Média Kft.-nél is beugrott Megyeri helyére az eltiltását követő kényszerhelyzetben aláírónak. (A Brit Média által egy éve teljes egészében felvásárolt Telegráf Kft.-nél, azaz a 168 Óra hetilap és a 168ora.hu kiadójánál Szabados Krisztián, a Political Capital alapítója ugrott be Megyeri helyett, bár a korábbi hírek alapján Megyeri, a Brit Media résztulajdonosa is aktívan részt vesz a cég működtetésében. Például Megyeri volt az, aki a 168 Óránál kialakult kritikus helyzetben azzal próbálta biztatni a hetilap újságíróit, hogy hamarosan megkaphatják a fizetésüket, de legyenek türelemmel, mert azért, hogy ne kerüljenek adózási, pénzmosási gyanúba, előbb még át kell futtatni ki tudja hány mindenen a dolgokat. A 168 Órától egyébként pont a napokban távozott Jolsvai András főszerkesztő-helyettes, akinek a helyére Lakner Zoltán politológus érkezik, illetve a Brit Média tanácsadó testületéből távozott Mester Ákos is, aki a lapnak az alapító-főszerkesztője volt idén áprilisig. Sem Jolsvai, sem Mester nem kívántak egyelőre a távozásuk körülményeiről beszélni.)

Udvardinak szoros kapcsolata van a Fideszhez közelebb álló zsidó szervezettel

A Megyeri helyére a Klubrádióba delegált, a cégbírósági adatok szerint mindössze néhány napja (október 27-én) bejegyzett Udvardi Gáborral kapcsolatban egyébként azt érdemes még tudni, hogy a Klubrádión és a Brit Médián kívül egy bizonyos Shmuel Oirechman nevű személlyel együtt társügyvezetőként szerepe van egy OLOESZ nevű kft.-ben.

Az OLOESZ a Köves Slomó rabbi vezette EMIH (Egységes Magyar Izraelita) Budapesti Hitközség, vagyis a Fideszhez közelebb álló zsidó szervezet tulajdonában áll, és a vállalkozás többek között humán-egészségügyi ellátással és bérbeadással foglalkozik, de a cég ezenkívül tulajdonosa egy Carmel Kft. nevű vendéglátásra és kereskedelemre szakosodott vállalkozásnak is, mely az 1987 óta működő, Shmuel Oirechman vezette budapesti Carmel – Glatt Kóser Étterem tulajdonosa. E leányvállalatban, azaz a Carmelben a belga alapítású Brit Europe Foundationnek, azaz a Brit Media Kft. többségi tulajdonosának is van tulajdonrésze, valamint idén október 24-én beszállt a Chabad Lubavits Zsidó Nevelési és Oktatási Alapítvány. 

A Klubrádióra visszatérve: az új felállásban Udvardi Gáboron kívül a főváros és környékének vételkörzetében fogható, ingyenes frekvencián szóló rádiót működtető részvénytársaság igazgatóságának Arató András, a Klubrádió többségi tulajdonosa és dr. Stock Richárd jogász a tagja.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik