Klubrádió
Média

Ismét változott a Klubrádió igazgatóságának összetétele

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 11. 05. 10:54

Új tag került be a bíróság által korábban 5 évre eltiltott Megyeri András Jonatán helyére a Klubrádió Zrt. igazgatóságába. Az utódnak, Udvardi Gábornak a Fideszhez közelebb álló EMIH Budapesti Hitközség egyik cégében is fontos szerepe van.
Korábban a témában:

Új taggal bővült a bíróság által korábban 5 évre eltiltott Megyeri András Jonatán helyett a Klubrádió Zrt. igazgatósága, mely ezáltal ismét három fősre egészült ki. Az új IT-tag ugyanaz a 29 éves Udvardi Gábor, aki a rádió résztulajdonosánál, a Brit Média Kft.-nél is beugrott Megyeri helyére az eltiltását követő kényszerhelyzetben aláírónak. (A Brit Média által egy éve teljes egészében felvásárolt Telegráf Kft.-nél, azaz a 168 Óra hetilap és a 168ora.hu kiadójánál Szabados Krisztián, a Political Capital alapítója ugrott be Megyeri helyett, bár a korábbi hírek alapján Megyeri, a Brit Media résztulajdonosa is aktívan részt vesz a cég működtetésében. Például Megyeri volt az, aki a 168 Óránál kialakult kritikus helyzetben azzal próbálta biztatni a hetilap újságíróit, hogy hamarosan megkaphatják a fizetésüket, de legyenek türelemmel, mert azért, hogy ne kerüljenek adózási, pénzmosási gyanúba, előbb még át kell futtatni ki tudja hány mindenen a dolgokat. A 168 Órától egyébként pont a napokban távozott Jolsvai András főszerkesztő-helyettes, akinek a helyére Lakner Zoltán politológus érkezik, illetve a Brit Média tanácsadó testületéből távozott Mester Ákos is, aki a lapnak az alapító-főszerkesztője volt idén áprilisig. Sem Jolsvai, sem Mester nem kívántak egyelőre a távozásuk körülményeiről beszélni.)

Udvardinak szoros kapcsolata van a Fideszhez közelebb álló zsidó szervezettel

A Megyeri helyére a Klubrádióba delegált, a cégbírósági adatok szerint mindössze néhány napja (október 27-én) bejegyzett Udvardi Gáborral kapcsolatban egyébként azt érdemes még tudni, hogy a Klubrádión és a Brit Médián kívül egy bizonyos Shmuel Oirechman nevű személlyel együtt társügyvezetőként szerepe van egy OLOESZ nevű kft.-ben.

Az OLOESZ a Köves Slomó rabbi vezette EMIH (Egységes Magyar Izraelita) Budapesti Hitközség, vagyis a Fideszhez közelebb álló zsidó szervezet tulajdonában áll, és a vállalkozás többek között humán-egészségügyi ellátással és bérbeadással foglalkozik, de a cég ezenkívül tulajdonosa egy Carmel Kft. nevű vendéglátásra és kereskedelemre szakosodott vállalkozásnak is, mely az 1987 óta működő, Shmuel Oirechman vezette budapesti Carmel – Glatt Kóser Étterem tulajdonosa. E leányvállalatban, azaz a Carmelben a belga alapítású Brit Europe Foundationnek, azaz a Brit Media Kft. többségi tulajdonosának is van tulajdonrésze, valamint idén október 24-én beszállt a Chabad Lubavits Zsidó Nevelési és Oktatási Alapítvány. 

A Klubrádióra visszatérve: az új felállásban Udvardi Gáboron kívül a főváros és környékének vételkörzetében fogható, ingyenes frekvencián szóló rádiót működtető részvénytársaság igazgatóságának Arató András, a Klubrádió többségi tulajdonosa és dr. Stock Richárd jogász a tagja.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.