Média

Spéder megnyerte a pert a TV2 ellen

Spéder Zoltán szeptemberben személyiségi jogi pert indított a TV2 ellen, miután a Tények műsorában “Rejtőzködő milliárdosok”címmel készített róla egy riportot Kunfalvi Nóra. A TV2 nem egyszerűen paparazzofotókkal és privát infókkal próbálta lejáratni Spéder Zoltánt, hanem szándékosan manipulálni próbálta a nézőket.

A Fővárosi Törvényszék pénteken hirdetett ítéletet az ügyben, kimondták, hogy

a Tényekben valótlan állításokat híreszteltek Spéderről,

ezzel megsértették a jóhírnevét, illetve a magánélethez és magántitok védelméhez fűződő jogait – írja a hvg.hu.

A bíróság azt is kiemelte, hogy a TV direkt úgy rakta össze a sértő állításokat, hogy az üzletembert egy pénzéhes, mindenkit eltaposó bankárként tüntesse fel. Arról nem is beszélve, hogy az akkor még Spéder kezében lévő FHB Bank helyzete is veszélybe kerülhetett volna az általuk hangoztatottak miatt.

Spéder 4,2 milliót követelt a lejárató állításokért, 1,5 milliót a tudta nélkül készített fotókért, így most Andy Vajnáék közel 6 millió forintot fizethetnek ki neki. A keresetben megfogalmazottak közül egyetlen dologban nem adtak igazat Spédernek, mégpedig abban, hogy offshore-ozása és egyéb ügyei miatt tényleg az újságok címlapján szerepelt.

A hvg.hu információi szerint a TV2 le akarta váltani a bírót is elfogultság miatt, egy másik bírói tanács szerint viszont alaptalan volt ez a vád.

Spéder ügyvédje szerint az üzletember a pénzt jótékony célokra használja majd fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik