Robert Redeleanu, a UPC Magyarország új vezérigazgatója
Média

Kiterítette számait a UPC Magyarország

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 11. 04. 11:39

A harmadik negyedéves üzleti eredményeik alapján 6,5 százalékkal nőttek a kábelszolgáltató bevételei, többek között a növekvő ügyfélszámnak köszönhetően.
Korábban a témában:

Pénteki tájékoztatása alapján bővült a világ legnagyobb kábelkommunikációs vállalata, a Liberty Global magyar leányvállalata, a UPC Magyarország 2016 harmadik negyedévében: növekedés tapasztalható az árbevétel és az előfizetések száma terén is.

A harmadik negyedévben a cégnél lévő digitális előfizetések száma (szakszóval Revenue Generating Unit, azaz RGU) 30 ezres növekedést produkálva már meghaladta az 1,9 milliót, míg az előző év azonos időszakához képest 6,5 százalékos árbevétel-növekedést tudott felmutatni a UPC. A pozitív eredményeket a cég a hazai hálózatbővítési projektekkel, új szolgáltatások folyamatos fejlesztésével, innovációjával érte el. Ezek a beruházások 3,9 milliárd forintot tettek ki, és 32 ezer új háztartás számára tették lehetővé a szélessávú internet elérését.

Folytatódik a UPC Magyarország dinamikus növekedése. Rendkívül eredményesnek bizonyultak hálózatbővítési és digitális szolgáltatásaink fejlesztését érintő törekvéseink. Jelentős beruházásokat tettünk, hogy hálózatunkat fejlesszük, és vezető, innovatív termékeinkkel a legmagasabb ügyfélélményt nyújtsuk minden szolgáltatástípusban. Elkötelezettek vagyunk, hogy magyarországi ügyfeleink számára a jövőben az ország még több területén tudjunk minőségi digitális szolgáltatásokat nyújtani

– mondta Robert Redeleanu, a UPC Magyarország és a UPC Románia vezérigazgatója.

A szélessávú internetes előfizetőik száma 555 ezer fölé emelkedett, ami előző év azonos időszakához viszonyítva 7 százalékos növekedés. Megduplázódott azon ügyfelek száma is, akik a Horizon és Horizon GO szolgáltatásokat választották, és szintén népszerű a Műsorvisszanéző funkció is a digitális televíziós ügyfelek között.

A szolgáltató közölte azt is, hogy a UPC Mobil üzletága is tovább erősödött, az előfizetők száma mára meghaladja az 50 ezret.

Az anyavállalat, a Liberty Global számai is kecsegtetőnek tűnnek

Az anyavállalat szintén közzétette legfrissebb üzleti adatait. Ez alapján a cég árbevételei 4313 millió dollárra növekedtek, ami két százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában kimutatott értéket. Az üzemi eredmény 746 millió dollár lett, ami 60 százalékkal jobb az előző évihez képest. A Liberty Global előfizetőinek száma éves szinten 35 százalékkal ugrott meg.

(Kiemelt kép: Robert Redeleanu, a UPC Magyarország új vezérigazgatója)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.