Média

Két hétig bírta a Mediaworks vezére

mediaworks
mediaworks
Állítólag Door Tamás megbízott vezérigazgató is távozik a Népszabadság és a Világgazdaság kiadójától, sőt hamarosan Madarász János, a napilapüzletág igazgatója is megkaphatja a kilépőpapírjait.

Október 12-én jelentették be, hogy Door Tamás lett a Mediaworks Hungary megbízott vezérigazgatója, miután elődje, Katona Viktor két nappal a Népszabadság munkatársainak kizárása és a lap felfüggesztése után egészségügyi okokra hivatkozva távozott a médiavállalattól.

Most viszont az Index azt írja, hogy alig két héttel a megbízotti kinevezése után ismét vezérigazgató-váltásra kerül sor a cégnél, Door ugyanis elmegy a cégtől.

A portál úgy tudja, hogy Door a saját kérésére döntött úgy, hogy leköszön a nemrég Mészáros Lőrinccel is összefüggésbe hozható Opimus Press által felvásárolt cég éléről, bár ezt egyelőre a Mediaworks még nem erősítette meg.

Madarász is megy

Azt is írják, hogy állítólag Madarász János, a napilapüzletág igazgatója is megy. Ő – mint azt korábban megírtuk – Habony Árpád médiavállalatától érkezett a Mediaworkshöz még tavaly, és ő felügyelte a Népszabadságot, a Világgazdaságot, a Nemzeti Sportot és az Autó Magazint.

A Világgazdaságot is érintik a változások

Most egyébként arról is szólnak az Indexhez befutott pletykák, hogy a szintén a Mediaworks alá tartozó Világgazdaságnál is komolyabb személyi változásokra lehet számítani a közeljövőben, emellett a Magyar Időktől is érkeztek munkatársak, ami megkérdőjelezi, hogy a Népszabadság korábbi stábjával hogyan tudna működni a lap.

A kiadó ügyeire rálátó forrásukra hivatkozva azt is közölték, hogy a Mészáros Lőrinchez köthető új tulajdonos, az Opimus által a Mediaworks igazgatótanácsába kinevezett egyik tag, dr. Pintér Andrea médiajogász már jóval a tranzakció előtt, július közepén megjelent a Mediaworksnél. Az ő tevékenysége azért is érdekes a portál szerint, mert különféle források már a kiadó eladása előtt arról beszéltek, hogy Mészáros Lőrinc, az Opimus, és rajta keresztül a kormánypárt érdekeltségébe kerülhet a vállalat.

Ezt érdemes tudni Door Tamásról

Door Tamás életrajza szerint Debrecenben a KLTE-MFK-n szerzett gazdálkodási szakmérnök diplomát 2005-ben. 15 éve dolgozik a médiapiacon, melynek nagy részét az értékesítés és márkaépítés területén töltötte. Médiás pályafutását 2000-ben értékesítőként kezdte az InfoRádiónál, ahonnan 2011-ben az InfoRádió és az inforadio.hu kereskedelmi és  marketingigazgatójaként köszönt el. Ezt követően a Juventus rádió kereskedelmi és marketingigazgatója lett, majd 2013-tól a Juventus cégcsoporthoz tartozó 5 cég, köztük a rádió vezérigazgatója, illetve ügyvezető igazgatójaként dolgozott tovább. Ezután került át a 2014-ben létrehozott Mediaworkshöz.

Door egyébként nem sokkal a Mediaworksös megbízása előtt lett a Nemzeti Olvasottsági Kutatás (NOK) Felügyelő Tanácsának is az elnöke. (A Nemzeti Olvasottsági Kutatás Konzorciumot 2010-ben 23 kiadó és 7 médiaügynökség hozta létre, célja a nyomtatott sajtótermékek olvasottsági kutatásának mérése, illetve a versenysemleges adathozzáférés biztosítása és a kutatás szakmai kontrollja.)

A Mediaworksnek Door volt a negyedik vezérigazgatója a 2014-es megalapítása óta. A korábbi vezetők: Mihók Attila, Rónai Balázs és Katona Viktor. Az első vezető, Mihók Attila még 2015-ben, Rónai a Népszabadság bezárásakor, a Népszabadság felfüggesztéséről szóló közleményt jegyző Katona Viktor pedig a rákövetkező hétfőn mondott le, egészségügyi okokra hivatkozva.

 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik