Média

Sikerrel pedálozott a különleges kerékpárverseny jogaiért az Eurosport

Hatnapos Kerékpárverseny
Hatnapos Kerékpárverseny
Egész világra kiterjedő exkluzív közvetítési jogot szerzett a most induló Hatnapos Kerékpárverseny (Six Day Cycling) sorozatra a sportcsatorna.

Különleges technikai megoldásokkal érkezik az Eurosportra az új pályakerékpár versenysorozat, a Hatnapos Kerékpárverseny első, 2016/17-es szezonja, miután a sportcsatorna az Egyesült Királyság kivételével az egész világra kiterjedő exkluzív közvetítési jogokat szerzett a versenysorozatra, sőt a csatorna bejelentése értelmében együttműködik a szervezőkkel abban is, hogy a nézőszám további növelése érdekében stratégiailag fontos közvetítési megállapodásokat kössön világszerte a helyi csatornákkal.

Mark Darbon, a Hatnapos Kerékpárverseny jogtulajdonosa és szervezői jogaival bíró Madison Sport Csoport vezérigazgatója a bejelentés kapcsán kiemelte:

A Hatnapos Kerékpárverseny egy fantasztikus történelemmel rendelkező klasszikus sportágat öltöztet modern köntösbe, és ehhez elengedhetetlen, hogy kiváló partnerünk legyen az élő közvetítésekben. Az Eurosport kitűnően ismeri a kerékpársportot, ezért is gondoljuk úgy, hogy ők a tökéletes partner az új versenysorozat, a Hatnapos Kerékpárverseny közvetítésben. A versenyt úgy alakítottuk át, hogy a nézők számára még lenyűgözőbb, még izgalmasabb, és még jobban hozzáférhető legyen – attól függetlenül, hogy a helyszínen vannak, vagy otthon nézik az eseményt.

A versenyeken a világ legjobb kerékpárosai állnak rajthoz, köztük Mark Cavendish és Sir Bradley Wiggins, Kenny de Ketele és Moreno de Pauw a belgáktól, valamint a francia duó, Morgan Kneisky és Benjamin Thomas. A versenyeket egy új, innovatív formátumban rendezik meg. Azt ígérik, hogy vidám hangulatban, színvonalas zenei és más szórakoztató programok kíséretében élvezhetik a nézők a pályán zajló drámai küzdelmeket. A sorozat első állomása október 25-én lesz a Lee Valley VeloParkban, ahol a 2012-es Londoni Olimpia pályakerékpár versenyeit rendezték. A sorozat további fordulóit Amszterdamban, Berlinben, és Koppenhágában tartják, a döntő éjszakai futam helyszíne pedig Palma de Mallorca lesz.

Nagyot mennek éjszakánként

A versenyt egyébként hat egymást követő éjszaka tartják, és a sportolók kétfős csapatokban mérik össze tudásukat különféle sprint és állóképesség számokban annak reményében, hogy a végén bajnokká koronázzák őket. Az esemény sarokköve a Madison futam, ahol a versenyzők felváltva szorítják ki és kényszerítik akcióra egymást, és ezzel egy lenyűgöző és rendkívül taktikus verseny tanúi lehetünk. Az elit férfiak versenye mellett elit női verseny is helyet kap a sorozatban: női és férfi kerékpárosok harcolnak azért, hogy továbbjussanak a látványos egyéjszakás döntőbe, melyre Mallorcán, 2017. március 17-én kerül majd sor.

GPS lesz a bicikliken, de a versenyzők pulzusát is figyelhetjük

A Hatnapos Kerékpárverseny során úttörő közvetítési technikákat is bevetnek, hogy a rajongók még inkább testközelből szemlélhessék az eseményeket. Lesznek kerékpárra szerelt kamerák, valós sebességű felvételek, de a versenyzők szívfrekvencia- és pulzus adatai is láthatóak lesznek a közvetítések során. A pályakerékpár történetében először, minden versenyző helymeghatározóval lesz felszerelve, hogy a versenyt még pontosabban lehessen követni.

A sorozat az Eurosport csatornáin és egyéb platformjain is műsorra kerül, beleértve az Eurosport Playert, az Eurosport előfizetős szolgáltatását is.

A 2016/17-es Hatnapos Versenysorozat teljes eseménynaptára a következő:

  • London: 2016. október 25 – 30.
  • Amszterdam: 2016. december 6 – 11.
  • Berlin: 2017. január 19 – 24.
  • Koppenhága: 2017. január 26 – 31.
  • Mallorca (A Döntő): 2017. március 17.

Az Eurosport közvetíti egyébként mindhárom kerékpáros Grand Tourt, beleértve a Tour de France-t és mind az öt Monument versenytis.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik