mediaworks
Média

Új vezető tisztségviselő a Mediaworks igazgatóságában

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 10. 20. 14:21

Egy, a Mediaworks osztrák tulajdonosának, vagyis a Vienna Capital Partners (VCP) cégnek 2014 óta elemzőként dolgozó fiatalemberrel bővült ki a Mediaworks igazgatósága a Népszabadság újságíróinak kizárását megelőző napon.

Meglehetősen gyakoriak mostanság a személyi hírek a Mediaworks Hungary Zrt. háza tájáról. A Világgazdaságot, a Menedzser Magazint, és számos más print és digitális terméket, köztük megyei lapokat, illetve október 8-ig a Népszabadságot is kiadó, de annak megjelentetését váratlanul beszüntető kiadónál a Népszabadság kiadásának felfüggesztésekor lemondott a céget Mihók Attilától 2015-ben átvevő volt napi gazdaságos Rónai Balázs. Aztán a helyét azon nyomban Katona Viktor vette át, de ő két nappal a lapbezárási botrány után egészségügyi okokra hivatkozva ugyancsak lemondott a Heinrich Pecina féle Vienna Capital Partners (VCP) magyarországi médiaérdekeltségének éléről. Ezután Door Tamást, az egykori Juventus Rádió volt vezetőjét, a Mediaworks jelenlegi értékesítési és marketingigazgatóját nevezték ki megbízott vezérigazgatónak. Ekkor jelentették be azt is, hogy Kázmér Juditot, a Mediaworks által felvásárolt Pannon Lapok Társasága (PLT) cégben elfoglalt igazgatósági tagsága mellett, a Mediaworks igazgatóságának tagjává választották.

Kiderült: a Népszabadság bezárása előtt egy nappal is volt egy kinevezés

Hont Olivér Dániel

Azt viszont csak most, a cégjegyzék frissülésekor vettük észre, hogy a Mediaworks cég igazgatósága még egy fővel bővült. Az ő kinevezését ugyanis mostanáig nem kommunikálta a cég, ahogyan a többi személyi változást.

Egy 29 éves fiatalemberről, Hont Olivér Dánielről van szó, aki a nyilvános LinkedIn profilja alapján Pecina anyavállalatánál, a VCP-nél dolgozott 2014 óta elemzőként. Hont ezzel párhuzamosan, 2014 októbere és 2015 júniusa között a Népszabadság Zrt.-nél is megfordult már mint a felügyelőbizottság tagja. Hont ezt megelőzően az OTP PortfoLion nevű befektetési cégnél dolgozott néhány hónapig, társalapítója volt továbbá a Personal Brand Institute Kft.-nek (PBI).

Az érdekes az, hogy Hontot épp idén október 7-én, azaz egy nappal a Népszabadság felfüggesztése és munkavállalóinak kitiltása előtt nevezték ki az igazgatóság tagjának és kapott együttes aláírási jogot. (Azt azonban nem tudjuk, hogy Hont kinevezése és a vezető ellenzéki közéleti napilap körüli fejlemények között van-e bármiféle összefüggés, vagy pusztán véletlen időbeli egybeesésről van-e szó.)

Bejegyezték, hogy a Népszabadság volt székházába költözött a Mediaworks

További, a Mediaworks céggel kapcsolatos változás a cégnyilvántartás alapján, hogy nemrégiben a bíróság bejegyezte a társaság új székhelyét a Népszabadság volt Bécsi úti székházába.

A társaság az elmúlt években a Corvin-negyedben bérelt, meglehetősen kedvezőtlennek tűnő kondíciókkal többszintnyi irodahelyiséget, miközben a Népszabadság saját épülete évekig kihasználatlan volt. Emiatt az ingatlanbérlés miatt került a Népszabadság-védjegyre is jelzálog. A Népszabadság bezárását, illetve munkatársainak kitiltását épp a Futó utcai épületből a Bécsi útra történő költözésre időzítve bonyolították le.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 7.
A kormány bevándorlásról szóló plakátja a főváros VIII. kerületében, a Hungária körúton 2015. június 7-én. Több helyen megrongálták a plakátokat, ezért a Fidesz feljelentést tesz bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd, az országgyűlési képviselője felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.