Média

Új vezető tisztségviselő a Mediaworks igazgatóságában

mediaworks
mediaworks
Egy, a Mediaworks osztrák tulajdonosának, vagyis a Vienna Capital Partners (VCP) cégnek 2014 óta elemzőként dolgozó fiatalemberrel bővült ki a Mediaworks igazgatósága a Népszabadság újságíróinak kizárását megelőző napon.

Meglehetősen gyakoriak mostanság a személyi hírek a Mediaworks Hungary Zrt. háza tájáról. A Világgazdaságot, a Menedzser Magazint, és számos más print és digitális terméket, köztük megyei lapokat, illetve október 8-ig a Népszabadságot is kiadó, de annak megjelentetését váratlanul beszüntető kiadónál a Népszabadság kiadásának felfüggesztésekor lemondott a céget Mihók Attilától 2015-ben átvevő volt napi gazdaságos Rónai Balázs. Aztán a helyét azon nyomban Katona Viktor vette át, de ő két nappal a lapbezárási botrány után egészségügyi okokra hivatkozva ugyancsak lemondott a Heinrich Pecina féle Vienna Capital Partners (VCP) magyarországi médiaérdekeltségének éléről. Ezután Door Tamást, az egykori Juventus Rádió volt vezetőjét, a Mediaworks jelenlegi értékesítési és marketingigazgatóját nevezték ki megbízott vezérigazgatónak. Ekkor jelentették be azt is, hogy Kázmér Juditot, a Mediaworks által felvásárolt Pannon Lapok Társasága (PLT) cégben elfoglalt igazgatósági tagsága mellett, a Mediaworks igazgatóságának tagjává választották.

Kiderült: a Népszabadság bezárása előtt egy nappal is volt egy kinevezés

Hont Olivér Dániel
Hont Olivér Dániel

Azt viszont csak most, a cégjegyzék frissülésekor vettük észre, hogy a Mediaworks cég igazgatósága még egy fővel bővült. Az ő kinevezését ugyanis mostanáig nem kommunikálta a cég, ahogyan a többi személyi változást.

Egy 29 éves fiatalemberről, Hont Olivér Dánielről van szó, aki a nyilvános LinkedIn profilja alapján Pecina anyavállalatánál, a VCP-nél dolgozott 2014 óta elemzőként. Hont ezzel párhuzamosan, 2014 októbere és 2015 júniusa között a Népszabadság Zrt.-nél is megfordult már mint a felügyelőbizottság tagja. Hont ezt megelőzően az OTP PortfoLion nevű befektetési cégnél dolgozott néhány hónapig, társalapítója volt továbbá a Personal Brand Institute Kft.-nek (PBI).

Az érdekes az, hogy Hontot épp idén október 7-én, azaz egy nappal a Népszabadság felfüggesztése és munkavállalóinak kitiltása előtt nevezték ki az igazgatóság tagjának és kapott együttes aláírási jogot. (Azt azonban nem tudjuk, hogy Hont kinevezése és a vezető ellenzéki közéleti napilap körüli fejlemények között van-e bármiféle összefüggés, vagy pusztán véletlen időbeli egybeesésről van-e szó.)

Bejegyezték, hogy a Népszabadság volt székházába költözött a Mediaworks

További, a Mediaworks céggel kapcsolatos változás a cégnyilvántartás alapján, hogy nemrégiben a bíróság bejegyezte a társaság új székhelyét a Népszabadság volt Bécsi úti székházába.

A társaság az elmúlt években a Corvin-negyedben bérelt, meglehetősen kedvezőtlennek tűnő kondíciókkal többszintnyi irodahelyiséget, miközben a Népszabadság saját épülete évekig kihasználatlan volt. Emiatt az ingatlanbérlés miatt került a Népszabadság-védjegyre is jelzálog. A Népszabadság bezárását, illetve munkatársainak kitiltását épp a Futó utcai épületből a Bécsi útra történő költözésre időzítve bonyolították le.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik