Média

Magyar szakember a meghatározó brit PR-szervezet vezetőségében

CIPR
CIPR
Sztaniszláv Andrást, a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) Angliában élő nagykövetét választották az Egyesült Királyság meghatározó PR-szervezete, a CIPR International vezetőségébe.

A stratégiai kommunikációs tanácsadó Sztaniszláv András idén októbertől lett a Chartered Institute of Public Relations (UK) nemzetközi tagozatának alelnöke, azaz második embere. Ez a tagozat közel ezer pr-szakembert képvisel, akiknek körülbelül fele az Egyesült Királyságon kívül él és dolgozik.

Sztaniszláv András, CIPR international
Sztaniszláv András, CIPR international

Magának a Chartered Institute of Public Relations (CIPR) nevű szervezetnek egyébként több mint tízezer tagja van, amivel az Egyesült Királyság meghatározó PR-szervezetének számít.

Sztaniszláv András 2015 óta a Magyar PR Szövetség nagykövete, aki az elmúlt két évben sikeresen építette a Szövetség nemzetközi kapcsolatait. Több mint két éve lépett be a CIPR-ba, először nemzetközi, majd teljes jogú tagként. Az elnökségbe másfél éve választották, ahol ő lett a rendezvények felelőse. Tevékenysége során a nemzetközi kommunikációra, interkulturális kihívásokra, globális etikai problémákra és az egyes piacokon található sajátosságok bemutatására törekszik.

A Magyar PR Szövetség (MPRSZ) 2015 szeptemberében kötött stratégiai együttműködési megállapodást a CIPR-ral, így az MPRSZ nagyobb rendezvényeit is elismerik az akkreditációs folyamatban.

A megválasztás egyrészt elismerése az eddigi másfél év munkájának – és egyben lehetőség és felelősség is a további fejlődésre. A CIPR tagjai számára is fontos jelzés, hogy a tagozat alelnöke most először nem angol szakember, az elnökségben is nyolc különböző országban dolgozó szakember ül. Bízom benne, hogy a nemzetközi szervezetek működésében szerzett tapasztalatomat a magyar szövetség számára is kamatoztatni tudom

– mondta el Sztaniszláv András.

Fontos számunkra, hogy az MPRSZ nemzetközi kapcsolatait újjáépítsük, ennek lépése a CIPR együttműködés és az is, hogy a Szövetség belépett az ICCO-ba. Sztaniszláv András elkötelezett munkája nélkül az eddigi lépések nem valósultak volna meg. Bízom benne, hogy a jövőben is erősíteni tudjuk nemzetközi szerepvállalásunk, András kinevezése ezért is örvendetes. Szeretettel gratulálunk hozzá

– tette hozzá Lakatos Zsófia, az MPRSZ elnöke.

Elhagyta Magyarországot, nemzetközi sikerek várták

Sztaniszláv András több mint 15 év tapasztalattal rendelkezik, melyet hazai nagyvállalatok stratégiai tanácsadójaként szerzett.  Évek óta az Egyesült Királyságban él, két éve tagja a brit szövetségnek. Több mint egy éve a nemzetközi tagozat rendezvényekért felelős elnökségi tagja. Munkáját 2015-ben a szövetség elnöke elismerő levélben köszönte meg. A szakember jelenleg ingázik London és Budapest között, több hazai vállalatnak segítette az angol piacra való bejutását. 2015-ben a Magyar PR Szövetség elnöksége felkérte nagyköveti tisztségre, a szakember ennek részeként építi újra a hazai szövetség nemzetközi kapcsolatait.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik