Média

Új vezérigazgató az EASA élén

Lucas Boudet, EASA vezérigazgató
Lucas Boudet, EASA vezérigazgató
Kiderült, ki váltja Oliver Grayt a reklámönszabályozással foglalkozó Európai Önszabályozó Szervezet élén.

A kanadai-francia Lucas Boudet vezeti ezentúl a növekvő feladatokkal és csapattal rendelkező brüsszeli irodát, miután a korábbi vezető, Oliver Gray tanácsadócéget alapított.

Az önszabályozó testület új vezető je jelentős tapasztalatokkal rendelkezik nemzetközi szakmai szervezet irányításában, korábban ugyanis Koreában és Thaiföldön majd Brüsszelben ő vezette a Francia Kereskedelmi– és Iparkamara Kamara kirendeltségét.

A 38 éves Lucas Boudet mesterszakos végzettségét a francia, angol és amerikai üzleti jog területén szerezte. Franciául, angolul, hollandul, spanyolul, valamint thai és koreai nyelven is beszél.

Biztosak vagyunk abban, hogy Lucas további sikereket fog elérni az EASA számára, amelyre már most is az önszabályozás, mint a „better regulation” zászlóshajójára tekintenek az EU-ban. A hatékony reklámönszabályozás elismerése Európában és Európán kívül is fontos kérdés, különösen az egységes digitális piacon

– hangsúlyozta Stéphane Martin, az EASA elnöke.

Izgalmas és hosszú folyamat volt a megfelelő személy kiválasztása, és úgy vélem, hogy Lucas személyében egy fantasztikus ember csatlakozott most az EASA csapatához. Különösen örülök annak, hogy Európán kívüli tapasztalatokkal is rendelkezik, mert a reklám, és annak önszabályozása mind nemzetközibbé válik, és az európai fókusz megtartása mellett a nemzetközivé válás is egyre fontosabb számunkra annak érdekében, hogy a digitális reklámok iránti bizalmat meg tudjuk őrizni

– tette hozzá Fazekas Ildikó, a magyarországi Önszabályozó Reklám Testület, az ÖRT főtitkára, az EASA korábbi elnöke.

Ha még érdekli a reklámszabályozás, ide kattintva olvashatja korábbi interjúnkat Fazekas Ildikóval.

(Kiemelt kép: Lucas Boudet, az EASA európai önszabályozó reklámtestület új vezérigazgatója)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik