Média

11. tévécsatornáját is elindítja Andy Vajna kormánybiztos

A TV2 székháza
A TV2 székháza
Heteken belül indul Andy Vajna kormánybiztos és a TV2 Média Csoport legújabb csatornája, a Humor+, melynek előkészületeire utal a mostanában levédett csatornaazonosító (logó) is. Azurák Csaba pedig eközben hamarosan visszatérhet a TV2 képernyőjére.

Bár a Népszabadság és a NOL megszűnése miatt Németh Szilárdot és táborát leszámítva most ismét sokan a sajtószabadságot féltik, amiért egyik napról a másikra eltűnt a legnagyobb példányszámú ellenzéki újság, néhány hét múlva új médiatermékkel bővül a magyar médiapiac. Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és az általa állami hitelek segítségével felvásárolt, 5 milliárd forint veszteséggel működő és egyébként nyakig eladósodott TV2 Média Csoport hamarosan gondoskodik majd róla, hogy ne legyenek unalmasak az önök estéi akkor sem, ha nem találnának maguknak programot, például egy jó tüntetést, vagy olvasnivalót a neten. Október végén Humor+ néven indít újabb tévéadást a tévétársaság, melynek ez már a 11. csatornája lesz, feltéve, hogy addig nem kapnak kedvet még további csatorna indítására. Hiszen idén már elindították a Zenebutik tévét, a Spíler TV-t, indult csatornájuk Kiwi és Chili néven, és működik az Izaura TV, a Mozi+, a SuperTV2, a Prime és a FEM3 is. Az új csatornákra nagyon büszkék is.

Dobták a Comedy Network nevet

A Humor+ október második felében indul
A Humor+ október második felében indul

A kormánybiztos médiacége egyébként eredetileg még a Comedy Network kifejezést kezdte el levédeni a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH) idén tavasszal, de mivel Comedy Central Network néven már működik Magyarországon kábelcsatorna, vagyis nem túlságosan bizonyult egyedinek a TV2 Csoport comedy-s névötlete, így született meg végül a Humor+. Nem, mintha ez utóbbi név sokkal unikálisabb lenne, de talán ilyen néven még nem üzemel csatorna. Ráadásul az idegen nyelvvel esetleg hadilábon álló magyarok is érteni fogják, mire lehet számítani a csatornán.

Valószínűleg egyébként azt akarták elkerülni a névváltással, hogy úgy járjanak vele, mint a Zenebutik csatornával, amelynek kapcsán jogvita alakult ki a köztévével. Bár azt mondták, majd megállapodnak a név kapcsán az MTVA-val, amely Zenebutik néven sugároz évtizedek óta zenei műsort, de ez az egyezség legutóbbi információk szerint egyelőre várat magára.

Próbálkoztak Joy TV-vel is, de ott meg a Marquard Mediával kerültek jogvitába és maradtak benne alul, hiszen a Marquard-kiadó Joy Magazin néven már kiad egy lapot, illetve övé a joy.hu is.

Jön a Kapsz egy fülest

Friss információ

Cikkünk megjelenése után néhány órával a TV2 kiadott közleményt, amelyben bejelentik az új csatornát. Ez alapján immáron hivatalos: október 30-án kezdődik a Humor+ sugárzása. Egyelőre csak a UPC-hez tudott bekerülni a műsor.

Na de visszatérve a Humor+-ra, azt érdemes tudni róla előzetesen, hogy a programstruktúrája egyaránt áll majd saját gyártású és vásárolt tartalmakból, többek között leadják majd az Egy rém rendes családot, a Simpson családot, a Cleveland showt, az Amerikai fatert, a Nevem Earlt és a Felhőtlen Philadelphiát is. Saját gyártásban pedig a Kapsz egy fülest című produkció kerül majd képernyőre. A Kapsz egy fülesből egyébként még 2013-ban készült egy próbafelvétel, amiről a sajtó annak idején azt jegyezte fel, hogy az egyik szereplő, Dér Heni a készítése közben pánikrohamot kapott, a lényege pedig az, hogy a műsor szereplői a fülükön lévő fülesre mindenféle utasításokat kapnak, és ezeket kell követniük. Úgy volt, hogy 2014-ben vetítik a műsort, de erre végül csak most, az új csatornán kerül sor. Az új csatorna logóját a napokban védte le a TV2 az SZTNH-nál, szóval tényleg indulás közeli állapotban vannak már.

Most már aztán tényleg visszakerülhet Azurák a képernyőre

Fotó: TV2
Fotó: TV2

De az SZTNH-s adatbázis alapján hamarosan Azurák Csaba műsorát, az 1/1 Azurák Csabával című közéleti-politikai adást is elindítja végre a TV2, persze azt már nem a Humor+ csatornán.

Ez azért lesz érdekes fejlemény, mert a Tények volt műsorvezetőjét április 8-án háttérbe szorították, azóta nem vezethetett műsort, mivel helyét az RTL Fókusz című műsorától átcsábított Gönczi Gábor vette át a korábban ugyancsak az RTL-nél ismertté vált Marsi Anikó oldalán.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik