Média

Nagyra nőtt a közmédia a Médiatanács szerint

közmédia (Array)
közmédia (Array)

A Médiatanács eheti ülésén

  • a médiapiaci koncentráció korlátozására vonatkozó szabály által érintett médiaszolgáltatóként azonosította a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-t,

mert a közszolgálati rádiós és audiovizuális médiaszolgáltatások együttes közönségaránya tavaly 6,5 százalékkal meghaladta a médiatörvényben ehhez rögzített 40 százalékos mértéket. A döntés értelmében a közszolgálati médiaszolgáltatónak intézkedéseket kell tennie a médiapiac sokszínűségének növelésére.

  • A testület azonnali, 440 ezer forintos forgatási támogatást ítélt meg az Omega-Kreatív Bt.-nek, amely a Kúria október 13-i tárgyalását kívánja megörökíteni a Nagy Imre-per semmisségéről.

A támogatást a Magyar Média Mecenatúra program Escher Károly-pályázatának eheti fordulója keretében ítélték meg. A felvételek egy önálló, az eredeti tárgyalás és a kivégzés eseményeit feldolgozó dokumentumfilm alapját képezik majd Borsody István rendezésében, amelyben hangsúlyos szerepet kaphat egy operatőr, aki ott volt az 1958-as ítéletkor a forgatócsoport tagjaként. A pályázónak a dokumentumfilm tervével később részt kell vennie a grémium Ember Judit-pályázatán is.

  • Határoztak arról is, hogy december 8-án a Médiatanács ismét megrendezi a Kvótafórumot.

Az országos és körzeti médiaszolgáltatók, valamint a Médiatanács mecenatúraprogramjának filmes ágaiban támogatást nyert alkotók találkozóhelyeként szolgáló médiaszakmai eseményen a résztvevők tájékozódhatnak és egyeztethetnek arról, hogyan teljesíthetik a televíziók és rádiók  kvótakötelezettségüket friss, kortárs, színvonalas, a Médiatanács programjában támogatott alkotásokkal.

  • A Médiatanács ezenkívül a Hajdúszoboszló 100,6 MHz helyi rádiós pályázati eljárásban nyilatkozattételre hívta fel a Kredit Holding Kft. pályázót. Szóval egyelőre nincs döntés a helyi rádiófrekvencia jövőjéről.

(Kiemelt kép: a közmédia stúdiója. Fotó: MTI)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik