Média

Új hírgyűjtőt indított Rákosi Tamás cége, az IKO Digital

Rákosi Tamás
Rákosi Tamás
A TV2 műsorszállítójaként is ismert IKO cégcsoport új, infotaiment típusú hírgyűjtőt indított Nuus.hu néven. Mindez néhány héttel azután történik, hogy a médiavállalat felvásárolta a Propeller.hu híraggreátort.

Rákosi Tamás milliárdos üzletember érdekeltségeként ismert IKO cégcsoporthoz tartozó IKO Digital Kft. online divíziója új hírgyűjtő oldalt indított Nuus.hu néven. A site személyre szabott hírszolgáltatást nyújt az azt igénylő felhasználók számára. A cég közlése szerint az oldal célcsoportját azok a fiatal hírfogyasztók képezik, akik a világ dolgaival eleve tisztában vannak, és gyorsan megszerezhető pluszinfókat keresnek.

A site-on a felhasználók egy bejelentkezés után maguk válogathatják össze az őket érdeklő témákat, így mindig képben lehetnek a számukra fontos területek történéseivel, és a háttérben egy algoritmus segíti a mind pontosabb tartalom ajánlást.
A website-ot az IKO Digital maga fejlesztette, míg a reklámok értékesítését az IKO Digital sales végzi.

Folyamatosan erősítenek digitális téren

A korábban az RTL, jelenleg a TV2 műsorbeszállítójaként ismert IKO cégcsoport mostanában gőzerővel erősíti digitális portfólióját, és tesz ezzel kapcsolatos bejelentéseket. Mint arról beszámoltunk, a termékportfóliójuk épp egy hónapja bővült ki egy felvásárlás révén a propeller.hu nevű hírgyűjtő oldallal, idén júniusban pedig fintechradar.hu néven indítottak egy pénzügyi témájú oldalt, de gasztro témájú site-juk is van, mely szorosan kapcsolódik a TV2 műsorához, az Ízes élethez.

A propeller.hu-t egyébként az IKO a jelek szerint tovább működteti függetlenül attól, hogy létrejött a Nuus.hu. Legalábbis ma esti ottjártunkkor eltérő tartalommal találkoztunk az oldalon, és egyelőre a dizájn is maradt a régi a Propelleren a tulajdonosváltás után.

(Kiemelt kép: Rákosi Tamás – archív)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik