Média

Ezreket mozgatott meg az idei Fenntarthatósági Nap

24.hu
24.hu

2016. 09. 29. 10:56

Ötezren látogattak ki idén a 9. Fenntarthatósági Napra Budapesten az Akvárium Klubba. Idén először vett részt ennyi érdeklődő a fesztiválkonferencián, ahol ezúttal a smart korszak esélyeit vitatták meg a szekcióbeszélgetések szakértői és a hallgatóság.
Korábban a témában:

A környezeti szekció résztvevői a megújuló energia használatáról, az Európai Unió területén érzékelhető energiaforradalomról, az okosvárosokról valamint a smart klímavédelemről, tervekről és a technológiában rejlő lehetőségekről számoltak be. A gazdasági területet körbejáró beszélgetés során a gazdasági folyamatokban megjelenő digitalizáció hatásai mellett a szakértők a robotizáció lehetséges kimeneteleit, a munkaerőpiac átalakulását is megvitatták. A társadalmi szekcióbeszélgetés legfontosabb megvitatott témái a generációk együttélése, a Z generáció lehetőségei, a technológiai fejlődések társadalomra vonatkozó hatásai, valamint a robotizáció és az ezzel való együttélés voltak. A +1 szekció résztvevői azt vizsgálták, hogy a smart eszközök az egyén mindennapjaiba hogyan illeszkednek bele, illetve, hogy valóban képesek-e akadálymentesíteni az okos megoldások. Kitértek a beszélgetés résztvevői továbbá arra is, hogy legyen szó papíralapú naptárakról, nyomtatott fotókról, az egyén számára ma is fontos, hogy a környezetében kézzelfoghatóan is meglegyenek a számára legfontosabb dolgok, ne csak a digitális térben.

A szakmai rendezvényen közel ötven kiállító szervezet várta az ügy iránt érdeklődőket, többek között a megújuló energia, a termelői élelmiszerek, a vegán étkezés és az ökodivat témakörében. A látogatók idén is értékelhették a kiállítókat, így a közönség szavazata alapján, a 9. Fenntarthatósági Nap legkedveltebb a Meixner Iskola, a rendezvényen bemutatkozó SHARE – A Jótékony Ser csapata és a Suhanj! Alapítvány lett.

„Nincs több nem tudom” pályázat: íme az eredmények

A rendezők ezen az eseményen hozták nyilvánosságra a lakosság körében idén nyáron meghirdetett, „Nincs több nem tudom” című kreatív pályázat eredményét is. A pályázatra három különböző kategóriában, kisfilm, zene vagy slam, illetve más kreatív megoldás (fotó, festmény, grafika, flashmob) elkészítésével lehetett pályázni. A 46 beérkezett művet szakmai zsűri bírálta el, amely munkában részt vett Pásztor Anna (énekesnő, előadóművész, színész, táncművész), Rohonyi Gábor (rendező), Szegedi Csaba (kolorista, a MOME tanára) és Szomolányi Katalin (a Telekom Vállalati fenntarthatósági központjának vezetője, a Fenntarthatósági Nap főszervezője).

A film és zene kategóriában a zsűri a Half Note City „Poszt vagy tétlenség?” című dalát és a hozzá tartozó klippet értékelte a legjobbnak. A kreatív kategória nyertese a zsűri döntése alapján Márton Gábor „Maradtak kérdések…” című alkotása lett. A kiállított alkotások közül a Fenntarthatósági Nap látogatói szavazhatták meg a nekik legjobban tetszőt: a közönségdíjat ezúttal kreatív kategóriában Fülöp Gábor „Kiégve” című képe nyerte el.

A nyertes pályaművek megtekinthetőek a Fenntarthatósági Nap weboldalán.

Szintén a Fenntarthatósági Napra időzítették a Telekom által kiírt Fenntarthatósági Sajtódíj eredményeinek bejelentését.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Election posters with the leading candidates for the presidential elections in France with  Le Pen (l) and E. Macron (c) can be seen in Henin-Beaumont, France, 23 April 2017. A total of eleven candidates participates in the first round of the presidential elections. Photo: Kay Nietfeld/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.