Média

Hivatalos: mégis Andy Vajna új rádiójánál folytatja Cooky

Cooky, a Rádió1 műsorvezetjőe lesz
Cooky, a Rádió1 műsorvezetjőe lesz
Bár amikor otthagyta a Simicska-féle Music FM-et, még tagadta, immáron hivatalos, hogy októbertől a tévés és rádiós műsorvezető minden nap hallható lesz az Andy Vajna által indított kereskedelmi rádióban, a 96,4 Rádió 1-en.

A Cooky néven ismert, hivatalosan Szelba Christian George néven anyakönyvezett francia-magyar rádiós egy délutáni rádiós műsorral tér vissza Cooky Show címmel október 3-án. Az új műsor hétfőtől szombatig, 17 órától egy órás zenei mix-szel indul, majd kívánságműsorában interaktív show részesei lehetnek a hallgatók.

Az ismert rádiós korábban még a Simicska Lajos tulajdonában lévő Music FM-nél dolgozott, de aztán felmondott, arra hivatkozva, hogy ezentúl tévézni fog. Már akkor is pletykálták, hogy ősszel visszatér majd a rádiózáshoz Andy Vajnánál, ezt akkor azonban tagadta. Most viszont a Rádió 1 által kiadott közleményben már úgy fogalmaznak, hogy “Cooky számára a 96,4 Rádió 1 újraindulását követően egyetlen percig sem volt kérdés, hogy újra az igazi mai slágerekkel szórakoztasson”.

A műsorvezető pedig ehhez még azt tette hozzá, hogy

A rádiózás, műsorvezetés nem csupán egy munka, hanem életérzés. Boldog vagyok, hogy október 3-ától, hétfőtől szombatig, délután 5 órától este 8-ig a jó hangulatról a Rádió 1-en, végre újra én gondoskodom

Megszólalt Bakai Mátyás, a kormánybiztos tulajdonolta rádió ügyvezetője is:

Cooky-t egyénisége a rádiózás egyik ikonikus alakjává tette, Magyarországon a legnépszerűbb délutáni műsorvezető, közvetlensége, egyedi stílusa és a Rádió 1 zenei arculata a garancia arra, hogy a délutáni „drive time”-ban a hallgatók a lehető legjobban szórakozzanak.

A Rádió 1 egyébként nemrégiben leigazolta a Sláger FM volt vezérigazgatóját is, Hauk Zoltánt kereskedelmi igazgatónak.

Andy Vajna kormánybiztos idén júniusban egészítette ki a számtalan TV2-csatorna miatt már amúgy sem jelentéktelen médiaportfólióját és indított Rádió 1 néven budapesti vételkörzetű rádiót. Ezt egyébként a 2012-ben megszűnt azonos nevű Rádió1 folytatásaként igyekeznek pozicionálni. Az új Rádió 1 tájékoztatása alapján zenei arculatával és műsoraival a 15-40 éves korosztályra fókuszál.

Már egyszer dolgozott a Rádió1-nél, de botrány lett a vége

Cooky egyébként 2012. február 29-ig már dolgozott a Rádió1-nél, azután ment át a Music FM-hez, meglehetősen botrányos körülmények között. A Rádió1 akkori vezetősége 2012. március 7-én közleményben jelentette be, hogy értetetlenül állnak az előtt, hogy a médiaszemélyiség nem jelent meg március 1-jétől a Rádió 1-nél vezetett műsorában, valamint a munkaszerződésében vállalt felmondási idejét és versenytilalmi korlátozását figyelmen kívül hagyva, egy hét múlva másik rádióadónál létesített munkaviszonyt. A rádió azt állította, hogy Cooky így cserbenhagyta közönségének jelentős részét, illetve Erdélyi Krisztián, a Rádió 1 ügyvezető igazgatója még azt is mondta a Blikknek, hogy munkaügyi pert is indítanak a rádiós ellen, akinek a Wikipedia szerint két műsora is volt annak idején a Rádió1-nél: a Cooky Show és a Cooky Live Mix.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik