Média

A Mediaworks volt első embere kerül a Budapest 2024 élére

Mihók Attila, a Mediaworks megalakulásakor. MTI-fotó: Mohai Balázs
Mihók Attila, a Mediaworks megalakulásakor. MTI-fotó: Mohai Balázs

Mihók Attila, a többek között a Népszabadságot, a Nemzeti Sportot és a Világgazdaságot kiadó Mediaworks médiavállalat volt vezérigazgatója lesz a 2024-es budapesti olimpiai pályázat apropóján idén év elején 250 millió forint alapítótőkével létrehozott, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Fővárosi Önkormányzat által létrehozott Budapest 2024 Zrt. vezérigazgatója.

Mihók tavaly májusban távozott az említett médiavállalat éléről, mely az FHB-ban is érdekeltséggel bíró Heinrich Pecina osztrák pénzember, a Vienna Capital Partners (VCP) magyarországi érdekeltsége, és amely azóta felvásárolta a megyei lappiacon jelentős érdekeltségekkel bíró Pannon Lapok Társasága (PLT) kiadóvállalatot is a német Funke csoporttól.

A jelenleg 40 éves volt médiavezető a Mediaworkstől való távozása óta információink szerint tanácsadóként dolgozott. Most az Origo értesülése szerint személyes okok miatt leköszönő Fekete Miklóst váltja a budapesti olimpiáért kampányoló, az idén már több mint 6,58 milliárd forintot elköltő Budapest 2024 Zrt. élén.

Lencsevégre kapták, amint Habonnyal teázott

Mihókról amúgy még azt érdemes tudni, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. irányítását megelőzően tizenöt éven át dolgozott a svájci Ringier csoportnak, többek között ő vezette a magyarországi leányvállalatot, a Ringier Magyarországot, illetve 2010-től a Népszabadság Zrt. elnök-vezérigazgatója is volt ezzel párhuzamosan. A Ringier és az Axel Springer magyarországi fúziójakor került az újonnan létrejött Mediaworks élére, mely a Ringier és az Axel Springer sikeres magyarországi összeolvadása érdekében átvette a Népszabadságot és a több más lapot. (A GVH csak így engedélyezte a Ringier és az Axel Springer összeolvadását.) Mihók Attila egyébként közgazdász és informatikai végzettséggel rendelkezik. Nevéhez fűződik egy híressé vált teázás is Habony Árpáddal 2014 októberében a budapesti Four Seasons luxusszállodában, melyet a Magyar Narancs fotósa örökített meg. Mihók azonban azt  mondta, nem áll üzleti kapcsolatban Habonnyal és a kormányfő nem hivatalos tanácsadójának nincs ráhatása a VCP és az Axel Springer, illetve a Ringier között köttetett üzletekre. A médiavezető, akinek az arcát a Habonnyal közös fotón kitakarták, mondván nem tartja magát közszereplőnek, akkoriban azt is mondta, hogy a Mediaworks minden szerkesztősége mindenféle politikai és üzleti befolyástól függetlenül működik, a találkozót pedig azzal indokolta, hogy kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezik, ami elvárható egy lapkiadó vezetőjétől.

Sok mindenkivel szoktam találkozni, politikusokkal is, különböző pártok, szervezetek részéről, azzal a céllal, hogy minél több forrásból és oldalról tájékozódjak – ez is elengedhetetlen része a munkámnak.

– tette hozzá.

Mihók megbízatása október 15-től érvényes a Budapest 2024 Zrt. élén.

(Kiemelt képen: Mihók Attila, a Mediaworks volt vezetője a cég megalakulásakor 2014. október 1-jén. MTI archív fotó: Mohai Balázs)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik