Budapest, 2014. október 1.
Mihók Attila, a Mediaworks ügyvezetõ igazgatója a Vienna Capital Partners új hazai médiavállalatának, a Mediaworksnek a budapesti székhelyén tartott sajtótájékoztatón 2014. október 1-jén.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Média

A Mediaworks volt első embere kerül a Budapest 2024 élére

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 09. 23. 20:57

Korábban a témában:

Mihók Attila, a többek között a Népszabadságot, a Nemzeti Sportot és a Világgazdaságot kiadó Mediaworks médiavállalat volt vezérigazgatója lesz a 2024-es budapesti olimpiai pályázat apropóján idén év elején 250 millió forint alapítótőkével létrehozott, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Fővárosi Önkormányzat által létrehozott Budapest 2024 Zrt. vezérigazgatója.

Mihók tavaly májusban távozott az említett médiavállalat éléről, mely az FHB-ban is érdekeltséggel bíró Heinrich Pecina osztrák pénzember, a Vienna Capital Partners (VCP) magyarországi érdekeltsége, és amely azóta felvásárolta a megyei lappiacon jelentős érdekeltségekkel bíró Pannon Lapok Társasága (PLT) kiadóvállalatot is a német Funke csoporttól.

A jelenleg 40 éves volt médiavezető a Mediaworkstől való távozása óta információink szerint tanácsadóként dolgozott. Most az Origo értesülése szerint személyes okok miatt leköszönő Fekete Miklóst váltja a budapesti olimpiáért kampányoló, az idén már több mint 6,58 milliárd forintot elköltő Budapest 2024 Zrt. élén.

Lencsevégre kapták, amint Habonnyal teázott

Mihókról amúgy még azt érdemes tudni, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. irányítását megelőzően tizenöt éven át dolgozott a svájci Ringier csoportnak, többek között ő vezette a magyarországi leányvállalatot, a Ringier Magyarországot, illetve 2010-től a Népszabadság Zrt. elnök-vezérigazgatója is volt ezzel párhuzamosan. A Ringier és az Axel Springer magyarországi fúziójakor került az újonnan létrejött Mediaworks élére, mely a Ringier és az Axel Springer sikeres magyarországi összeolvadása érdekében átvette a Népszabadságot és a több más lapot. (A GVH csak így engedélyezte a Ringier és az Axel Springer összeolvadását.) Mihók Attila egyébként közgazdász és informatikai végzettséggel rendelkezik. Nevéhez fűződik egy híressé vált teázás is Habony Árpáddal 2014 októberében a budapesti Four Seasons luxusszállodában, melyet a Magyar Narancs fotósa örökített meg. Mihók azonban azt  mondta, nem áll üzleti kapcsolatban Habonnyal és a kormányfő nem hivatalos tanácsadójának nincs ráhatása a VCP és az Axel Springer, illetve a Ringier között köttetett üzletekre. A médiavezető, akinek az arcát a Habonnyal közös fotón kitakarták, mondván nem tartja magát közszereplőnek, akkoriban azt is mondta, hogy a Mediaworks minden szerkesztősége mindenféle politikai és üzleti befolyástól függetlenül működik, a találkozót pedig azzal indokolta, hogy kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezik, ami elvárható egy lapkiadó vezetőjétől.

Sok mindenkivel szoktam találkozni, politikusokkal is, különböző pártok, szervezetek részéről, azzal a céllal, hogy minél több forrásból és oldalról tájékozódjak – ez is elengedhetetlen része a munkámnak.

– tette hozzá.

Mihók megbízatása október 15-től érvényes a Budapest 2024 Zrt. élén.

(Kiemelt képen: Mihók Attila, a Mediaworks volt vezetője a cég megalakulásakor 2014. október 1-jén. MTI archív fotó: Mohai Balázs)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.