Média

Késő estére száműzi a TV2 a bukdácsoló Star Academyt

A TV2 valóságshow elemekkel tarkított tehetségkutatója egy órával később kerül majd képernyőre, mint eddig. A súlyos nézettségi gondok vezethettek ide, bár a médiavállalat egy új tévésorozat indítására hivatkozva jelentette be a változást.

Így néznek majd ki a hétköznap esték a TV2-n

szeptember 19-től:

18:00 – Tények

19:25 – Ezek megőrültek!

20:40 – A szultána

21:50 – Star Academy – Összefoglaló

Többször írtunk már róla az elmúlt hetekben, mekkora problémát okoz a TV2 számára az új, becslések szerint alsó hangon legalább másfél milliárd forintba kerülő nagyszabású műsora, a Star Academy, mely inkább távol tartotta Andy Vajna tévéjétől a nézőket, mintsem inkább bővítette volna a közönséget. Olyan alacsony a valóságshow-elemekkel párosított tehetségkutató műsor nézettsége, hogy az szabályosan földbe döngölte a csatornát. Volt, amikor még a jóval kisebb kábeltévéken ismétlésként leadott műsorokat is többen nézték, mint ezt a produkciót. Így hát várható volt, hogy a TV2 ezek után valamit kénytelen lesz lépni, csak az volt a kérdés, hogy ezt hogyan tudja majd minél kisebb presztízsveszteség mellett megtenni. Mivel a stúdió már áll, a műsor fut, teljesen kidobni nyilván nem tudták volna, viszont öngyilkosság továbbra is a kiemelt 20:50-es időpontban hagyni az őszi csúcsszezonban.

Indul a Szultána

A Róna utcában most meghozták a döntést, hogyan kezelik a helyzetet. A műsort az eddigi kezdési időpontról egy órával későbbre, 21:50-re teszik át. Mindezt arra hivatkozva, hogy indul a Szultána című történelmi sorozat, amelyben I. Szulejmán szultán utáni időkbe viszik el a nézőt, bemutatva Kösem szultána életét, aki Hürrem szultána mellett az egyik legnagyobb női vezető volt az Oszmán Birodalom történetében.

A premier epizód szeptember 18-án a Sztárban Sztár adása után kerül majd képernyőre, majd a török széria szeptember 19-től minden hétköznap este 20:40-től lesz látható. Ez pedig azzal jár, hogy a Star Academy napi összefoglalója így hétköznap esténként A szultána után, csak 21:50-kor kezdődik majd.

(Kiemelt képünkön a Star Academy című valóságshow-elemekkel megspékelt tehetségkutató egyik jelenete.)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik