Média

Komoly nézettségi gondok vannak a Star Academyvel

Döbbenetesen alacsony nézettségi eredményt produkált tegnap a TV2 új nagyszabású műsora, a Star Academy. Meglepő lenne, ha a vezetőség nem lépne erre valamit, ugyanis a TV2 a kábeltévékkel került egy szintre.

Egyelőre döbbenetesen alacsony nézettségi eredményeket produkál a TV2 új nagyszabású műsora, a Star Academy című, realityelemekkel kiegészített, monumentális stúdióban készülő zenei tehetségkutató.

A Star Academy szeptember elsejei összefoglalóját például a 18-49-es korosztálybeli tévénézők 5 százaléka választotta a Nielsen Közönségmérés műszeres adatai alapján, miközben a Cool TV-n látható Dr. Csont című sorozat iránt nagyobb volt az érdeklődés. 

A Star Academy az egész TV2 főműsoridős átlagos közönségarányát is csúnyán lehúzta: az RTL-t például két és félszer többen, 20,4 százaléknyian választották tegnap, mint a TV2-t, melyet a 18-49-es korosztály 8,1 százaléka nézett 19 és 23 óra között a nielsenes mérőműszerek szerint.

Természetesen megkerestük az ügyben a TV2-t is, hátha van valami magyarázat a harmatgyenge eredményre, de azt mondták a sajtóosztályon, nem kívánnak az ügyben megszólalni.

Mindenesetre itt egy ábra a tegnapi adatokkal. Ha ön is alig találná a TV2 nézettségi görbéjét, akkor nagyítsa fel a képet. Ott van az, valahol nagyon alul. Az egybefüggő kék vonal a TV2, ami az Ezek megőrültek című műsor után bezuhan, és azért látszik olyan rosszul, mert a kábeltévékkel került egy szintre.

Pedig az este folyamán még volt, amikor a TV2 volt a vezető: az RTL Híradó ezúttal alulmaradt a TV2-n látható Tényekkel szemben.

(Az ábra a képre kattintva nyílik meg nagyobb méretben.)

A tegnapi nézettségi görbe a 18-49-es korosztályban
A tegnapi nézettségi görbe a 18-49-es korosztályban

(Kiemelt kép: Star Academy / Neményi Márton, 24.hu)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik