Média

Nőtt a magazinok olvasottsága

24.hu
24.hu

2016. 08. 30. 13:45

Korábban a témában:

Az amerikai Association of Magazine Media “The Magazine Media 360° – Brand Audience Report” idei első féléves adatai szerint az előző évhez képest 6,2 százalékkal nőtt a magazinok olvasottsága.

Az amerikai szövetség 2014 óta minden hónapban összeállítja a Magazine Media 360 beszámolóját, amelyhez a legjelentősebb független kutatási cégektől szerez be adatokat. Ez alapján jól látható trend, hogy az előző évekhez viszonyítva a magazinok jelentős növekedésnek indultak a különféle platformokon – hívta fel a figyelmet a Magyarországi Lapkiadók Egyesülete (MLE), mely a magyarországi lapkiadókkal együttműködve épp mostanában indított nagyszabású sajtókampányt a nyomtatott sajtó népszerűsítése érdekében Magyarországon.

Legyen szó az internetet egyáltalán nem használó idősebb generációról, vagy trendekre fogékony fiatalabbakról, a magazinolvasás nem megy ki a divatból: a Magazine Media 360 szerint a magazinok iránti elköteleződés és kereslet az évek során egyértelműen növekedést mutat. Kutatások is bizonyítják, hogy a legnépszerűbb magazinok kétszer akkora tömeget érnek el és mozgatnak meg, mint a legnépszerűbb TV műsorok, illetve más médiumokkal szemben a fogyasztóik sokkal elkötelezettebbek és aktívabbak az illető magazinok social media csatornáin is – olvasható az MLE közleményében.

Egyébként az amerikai lapok összesített olvasótábora legutóbb 1,9 milliárd főből állt.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Christian Lindner (L), leader of the free democratic FDP party, walks past German Chancellor Angela Merkel during a session at the Bundestag (lower house of parliament) on November 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Ezért a kudarcért megfizethet Merkel

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.