A megújult Praktika borítója
Média

Dizájnváltás és új rovatok: megújult a Praktika magazin

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 08. 25. 14:59

Az IQ Press kiadó által idén év elején felvásárolt 19 éves múltú hobbilap szeptemberi száma már a megújult képi világgal és új, feszes belső szerkezettel jelent meg. Új rovatok is vannak.
Korábban a témában:

Bár megújult az IQ Press kiadó által idén januárban a Central Médiacsoporttól megvásárolt Praktika Magazin, a kiadó közlése szerint a tartalom fókuszában továbbra is a kézművesség, a saját kezű alkotás, az ezzel járó sikerélmény és öröm áll. Emellett azonban új rovatok is indulnak: havi rendszerességgel jelentkezik ezután például a népszerű Ökoanyu, azaz Nagy Réka, aki megmutatja, hogyan lehet a környezettudatos életmódot könnyedén becsempészni a hétköznapokba. Továbbá bemutatnak alkotóműhelyeket, sőt kiemelkedő tehetségű kézműveskedő olvasókat is.

Házon belüli iparművész kollégák segítségével valósítja meg a Praktika csapata azokat az ötleteket, amelyek a magazin hasábjain később megjelennek, ezáltal is fókuszban tartva a saját, minőségi tartalomgyártást.

Az interneten megtalálható DIY tartalom mellett a Praktika szerkesztősége továbbra is hisz a nyomtatott sajtó erejében és abban, hogy egy olyan olvasótábort tudunk tovább építeni, akiknek nem csak élményt nyújt a magazin, hanem inspirál, kreativitást fejleszt, ötleteket ad és száz százalék kikapcsolódást nyújt. Ezek a gondolatok vezettek minket a szerkezet átalakításában, a címlapstruktúra megváltoztatásában, és igyekeztünk kiaknázni a papír alapú sajtótermékek összes erényét és lehetőségét

– mondta Boda Ildikó portfólió-vezető.

A Praktika magazin továbbra is havonta jelenik meg, változatlan méretben, terjedelemben és áron, de új kép világgal.

A kiadó célja a mostani megújulással, hogy tovább növelje a magazin népszerűségét olvasói körében, hosszú távon stabilizálja pozícióját és a megújult, dinamikusabb tartalommal a megváltozott tartalomfogyasztási szokásokra reagáljon.

Jól fogy a Praktika, az IQ Press szépen fial

A Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség (MATESZ) legutóbbi adatai alapján egyébként a Praktika 2016 első negyedéves értékesített példányszáma 31.668 darab volt. Ezzel a hobbilapok között piacvezetőnek számít.

Az IQ Press lapkiadó egyébként idén januárban nem csak a Praktikát vette át (az egyébként a 24.hu-t is működtető, valamint például a Nők Lapja tulajdonosaként ismert) Central Médiacsoporttól, de az Otthon Magazint is megvásárolta akkoriban az egyebek mellett a 60 éves múltú Füles rejtvénylapot is kiadó cég.

Az 1999-ben alapított IQ Press Kft. magyar tulajdonú vállalkozás, ők adják ki az említetteken kívül az Ötlet Mozaik barkácslapot, a  Kis Fülest, a KLUB rejtvénymagazint és további negyven rejtvénylapot, valamint egy kreatív kézimunka hobbi magazin is tartozik a portfóliójukba. A cég két tulajdonosa két solymári magánszemély: Bőcs Ferenc László és dr. Bőcs András.

A kiadónak a legutóbbi (a Praktika adatait még nem tartalmazó) eredménykimutatása alapján tavaly 979 millió forint nettó árbevétele volt. A 2015-ös évet 61 millió forintos adózás előtti és 54 millió forintos adózott eredménnyel zárták, melyből 24 millió forintot helyeztek eredménytartalékba, a maradékot osztalékként felvették Bőcsék.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.